Travis Barker älskar dödskallar – lanserar dörrstopp och smycken med dödskalletema

En bild på Travis Barker och Massimo Buster Minale bakom ett trumset samt bilder på delarna i kollektionen

Rock n' roll och dödskallar är en kombination med anor. Dörrstopp och dödskallar? Helt fantastiskt enligt Travis Barker.

Robin Åberg | Foto: Buster + Punch  |  Publicerad 2022-02-23 10:13  |  Lästid: 2 minuter

Blink-182-trummisen Travis Barker är aktuell igen, denna gången handlar det däremot inte om något som rör flickvännen Kourtney Kardashian. Istället handlar det om en annan sak Travis älskar minst lika mycket – dödskallar.

Sedan tidigare har han flera tatueringar med det älskade motivet och nu tar han, tillsammans med det Londonbaserade inredningsdesignsföretaget Buster + Punch, in dödskallarna i inredningsvärlden med Skull Collection.

– Jag har varit besatt av dödskallar så länge jag kan minnas – från första gången jag såg artister som Pushead, som satte dödskallar på Misfits, Metallica-album och Zero Skateboards. Jag har alltid älskat dem, de skriker rock ‘n’ roll. Dödskallar står emot allt, så att få presentera dem på det här sättet och ta dem till en ny nivå är väldigt speciellt, säger Travis Barker.

Kollektionen inkluderar dörrstopp, en gjuten skål, möbelknoppar, en bordslampa, ljushållare, smycken, kläder och en trumnyckel skapad helt enligt Barkers specifikationer, alltså format som dödskallar.

– Travis och jag har öst vårt blod, vår svett och våra stilar i detta samarbete. Det började med en vacker skiss av en trumnyckel som Travis gjorde och slutade som ett statement för dagens design: oväntat, funktionellt, flytande och, viktigast av allt, omöjligt att placera i ett fack. På så sätt är det en kollektion som speglar vår syn på kreativitet, säger Massimo Buster Minale, grundare och kreativ chef för Buster + Punch.

Precis som mycket annat i Buster + Punch's sortiment syns deras kunskap om att arbeta med solida metaller i kollektionen och tack vare gjutprocessernas karaktär och finishen, som görs för hand, får varje objekt en unik känsla.

Kollektionen släpps under kvällen onsdagen 23 februari. Du kan spana in den på Buster + Punch's hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-23 10:17