Hoppa till innehåll

Trendig skjortjacka från Dockers och 5 andra overshirts som räddar dig i vinter

Dockers overshirt
Wilmer Gyllström

Skjortjackan är ett av höstens trendigaste plagg. Här är sex gröna Café-favoriter just nu.

Under hösten kan det vara svårt att veta hur man ska kombinera sina plagg för att det ska se bra ut. Flertalet lager ska falla över axlarna och det är inte alltid lätt att få den kombinationen att gå ihop. Ofta talar man om hur polotröjor och stickade tröjor är höstens signumplagg, och visst – det är väldigt snyggt.

Men det är ju kul med variationen, gärna variation i form av något som är lättburet och snyggt. På söndag är det fars dag och vad passar inte bättre då än ett tillskott till din fars, eller för all del din egen, garderobsarsenal. Café har tagit fram sex schyssta overshirts som ger din garderob nytt liv. Lager på lager har aldrig varit roligare.

1. Trendig skjortjacka från Dockers

899 kr

Dockers, som urpsrungligen kommer från USA och ägs av Levi’s, jobbar mycket med det impregnerade bomullstyget khaki, ett material som är slitstarkt mot smuts och damm. Företaget blev ett ledande varumärke för fritidskläder för män under sina tidiga år, för att under senare år gå mot att bli mer trendiga. Att Dockers och khaki går hand i hand är sen gammalt.

2. En klassiker i ny tappning från A Day’s March

1 195 kr

A Day’s March är svenska klädmärket som såg dagens ljus 2014 och sedan dess har hyllats, berättigat, av alla. A Day’s March har dessutom precis börjat göra kläder för kvinnor, där deras första damkollektion nu finns att införskaffa. Deras enkla, snygga och sköna kläder passar till precis alla sammanhang. Byt ut den stickade tröjan mot en trevligare overshirt. Denna mörkgröna historia är en blandning av det gamla och det moderna, perfekt för hemmamiddagar eller en lätt uppklädd tillställning.

3. Värmande ull från A Day’s March

1 495 kr

En lite tjockare variant av skjortjacka i varm ull. Denna fungerar perfekt med en polo under, en varm stickad tröja eller bara en vit t-shirt. Som sagt, A Day’s March – för alla tillfällen.

4. Denimkhakin från STUDIO TOTAL

479 kr

Den här khaki denim-overshirten är väldigt prisvärd och lättburen. Skjortjackan kommer från märket STUDIO TOTAL som gör så kallade ”essentials”. Perfekt att bära med en vit skjorta under. Krage på krage är trevligt.

5. Mossgrönt från ARKET

799 kr

Svenska ARKET är mästare på basplagg. Deras trendiga overshirt är gjord av ekologisk bomull och har tvättats för att få en mjuk finish.

6. Prisvärt från H&M

299 kr

Hennes & Mauritz kan man lita på. Här har de tagit fram en rak, lätt och tunn skjortjacka i kombinationen tencel, lyocell och bomull. Den granbarrsfärgade skjortan får du för ynka 299 kr.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.