Trendigt trådlösa högtalare

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-05-02 09:19  |  Lästid: 2 minuter

Trenden med trådlös ljudöverföring blir allt starkare. Och några som specialiserat sig på just det är svenska högtalartillverkaren Audio Pro, som nu släpper en ny lovande stereohögtalare.

Audio Pro har satsat på stort ljud från litet format sedan företaget bildades 1978. Och på senare år har de även blivit en storspelare när det gäller trådlösa högtalare med inbyggda förstärkare.

Att slippa sladdar genom att strömma musik från sin mobiltelefon, dator eller surfplatta är bara en fördel med att köra trådlöst. Två andra är att du kan styra musiken från fler delar av hemmet och dessutom slipper självutnämnda dj:s på hemmafesten – spelaren ligger ju i din ficka.

På minussidan brukar argumentet ”sämre ljud” dyka upp. Särskilt när det kommer till blåtandsöverföring. Och det är precis den teknologin som Audio Pro använder för att strömma musik till sin nya stereohögtalare Addon T10 (2 999 kronor).

Tillverkaren hävdar dock att de har lyckats råda bot på ljudproblemet med en ny blåtands-teknologi baserad på en ny så kallad aptX codec (ja, det heter så). Vidare utlovar de ett ”massivt ljudtryck”.

Allt det där vet vi ingenting om eftersom vi ännu inte har provlyssnat, men att döma av de bilder vi fått se, kan vi klargöra att det handlar om en smäcker pjäs, som dessutom är nära släkt med tillverkarens lyckade Addon-högtalare.

Högtalaren lanseras under maj och släpps i en vit, svart och i en modern-retro orange version som är extrautrustad med ett handtag i läder.

Just det, på köpet får man en solid fjärrkontroll i aluminium och ett praktiskt uttag för subbas också.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 15:38