Annons

Trendspaning: Sex bruna klockor

På den enorma klockmässan i Basel var en trend tydligare än de andra: Brunt. Här listar Oskar Hammarkrantz sex modeller att hålla ett extra öga på framöver.

joel

På den enorma klockmässan i Basel var en trend tydligare än de andra: Brunt. Här listar Oskar Hammarkrantz sex modeller att hålla ett extra öga på framöver.


På den enorma klockmässan i Basel var en trend tydligare än de andra: Brunt. Bland de 2 019 utställarna utspridda över 160 000 kvadratmeter mässyta syntes en brun klocka i var och varannan monter. Den bruna trenden har varit på gång i ett par år, men nu har den slagit igenom på riktigt. Alla märken med självaktning har minst en modell med choklad-färgad urtavla.

Bland övriga tydliga riktningar och tendenser märks gummistraps och racinginspirerade urtavlor som ska se ut som om de är gjorda av kolfiber.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

En aningen tråkigare, men likväl tydlig,  trend är att allt fler tillverkare försöker höja statusen på sina varumärken för att kunna prissätta sina klockor lite högre.

Däremot håller de senaste årens favoritmaterial, roséguld, alltmer att försvinna ur klockvärlden.

klock1

Bucherer Patravi

Pris: Cirka 40 000 kronor.

– Klassiskt märke från Luzern i Schweiz med anor från 1888. Har ett tjusigt museum utanför Biel, för den verkligt passionerat klock­intresserade.

klocl6

Breitling Chrono-matic

Pris: Cirka 40 000 kronor.

– 44 millimeter stort automatur. En tydlig representant för trenden med index i stället för siffror på urtavlan. Kommer komplett med krokodilband.

klock4

TAG Heuer Grand Carrera

Pris: Cirka 27 000 kronor.

– Automatur som design- och kvalitetsmässigt kommer att kunna hänga med många år till. Finns också i ett flertal andra färgställningar.

klock3

Daniel Mink Levantis

Pris: Ej fastställt

– 41 millimeter, som här, räknas numera som en ganska liten storlek, men funkar bra och är snyggt om du inte råkar ha så bjässiga handleder.

klock2

Alfex Big Adventure

Pris: Cirka 4 000 kronor.

– Sedan 1948 har Alfex i schweiziska Lugano gjort prisvärda och tidigt trendpåhängande klockor. De har den här och fem andra bruna modeller i årets kollektion.

Oskar Hammarkrantz

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar