Annons

På den nyligen avslutade (och gigantiska) teknikmässan CES i Las Vegas presenterades så klart en hel del kameranyheter. Tre, lite mer smidiga varianter, tyckte vi stack ut lite extra.

* * *

Instagram-kungen
Tills någon har kommit på hur man ska få in en ordentlig lins och sensor i en mobiltelefon, kommer våra lurars bilder lämna en hel del övrigt att önska. Ett faktum Canon verkar ha tagit fasta på när de tillverkade den nya supersmidiga wifi-kameran Powershot N.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

I ett 8 centimeter brett, 6 centimeter högt och drygt 3 centimeter tjockt hölje ryms en 28-224 mm lins och en 12 megapixels-sensor som spöar samtliga mobiltelefoner där ute. Genom ett par enkla knapptryckningar skickar du, via wifi, bilderna till din dator eller surfplatta.

Canon Powershot N beräknas släppas i maj och kosta knappt 3 000 kronor. Just det, den filmar i full HD-kvalitet också.

Modern klassiker
Känner du igen kameran ovan? Inte konstigt. Fujifilms numera klassiska retromodell X100 släpptes för cirka två år sedan – nu kommer uppföljaren; Fujifilm X100S, och den ser i princip likadan ut. På insidan har det däremot hänt en hel del.

Bland annat är den bestyckad med en nyutvecklad sensor på 16,3 megapixel. Dessutom har den blivit betydligt snabbare; autofokusen behöver nu inte mera än 0,08 sekunder på sig och avtryckarfördröjningen är nere på 0,01 sekunder. Fujifilm X100S lanseras i slutet av februari och kommer kosta drygt 10 000 kronor.

App-kameran
Klassiska Polaroid lanserar nu en spegellös Android-kamera där sensorn, på 18,1 megapixlar, är inbyggd i objektivet, som är utbytbart. Att kameran styrs via operativsystemet Android gör att du med lätthet kan dela dina bilder och filmer (i full HD) i sociala medier eller skicka över dem till din dator. Det är ännu inte klart när Polaroid iM1836, som kameran heter, kommer lanseras i Sverige, men priset lär hamna strax under 4 000 kronor.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar