Annons

Triwa samarbetar med hajpad L.A-designer

Svenska Triwa gör en samarbetskollektion, och inte med vilka som helst. Amerikanska Stampd är hyllat av både GQ och amerikanska Vogue.

Tom Cehlin Magnusson
Triwa samarbetar med hajpad L.A-designer

Svenska klockföretaget Triwa inleder ett samarbete med hippa Los Angeles-märket Stampd. Stampd är ett sportigt streetwear-märke som ofta rör sig inom en monokrom, svart färgskala. Tidigare har märket samarbetat med bland annat Puma och Gap, och 2015 utsågs grundaren Chris Stamp till en av USAs bästa herrdesigners av GQ.

Annons

stampd-6_0

Armband i svart stål. 

Tillsammans med Triwa har man nu gjort en minimalistisk klocka i borstat svart stål, och ett armband. Klockan är mattsvart sånär som på de vita visarna, och kommer med ett svart nylonarmband som försluts med ett mattsvart vikspänne. Armbandet däremot är helt i svart stål för att lyfta fram kontrasterna mellan de borstade, och de polerade delarna av smycket.

Gilla Cafe.se på Facebook

stampd-1

Insidan av klockans boett är graverad med citatet ”Time and I Against Any Two”, ett citat från spanske filosofen Baltasar Gracián från 1647. Chris Stamp själv kommenterar samarbetet såhär:
– Eftersom att jag alltid har varit intresserad av skandinavisk design och kultur så ville jag bidra med vår estetik till Triwas produkter. ”Time and I Against Any Two” användes för att addera en detalj till klockans bezel, samtidigt som vi avsiktligt lät de andra detaljerna förbli minimalistiska, säger Chris Stamp.

stampd-6

Klockan och armbandet släpps den 15 september på bland annat Caliroots och Triwas egna flaggskeppsbutik. Klockan kostar 2 495 kronor och armbandet 995 kronor och finns även att köpa på märkets hemsida. 

Annons

Dela (173)
Tweeta

Annons


Laddar