Moderedaktören svarar på de 5 vanligaste frågorna om herrmode

Snygga sneakers, stilsäkra kallingar och fina silverarmband när Cafés moderedaktör Martin Hansson svarar på fem vanliga frågor om stil.

Martin Hansson  |  Publicerad 2017-01-10 17:15  |  Lästid: 2 minuter

1. Jag vill ha en mer dressad klädstil – utan att stilen känns gubbig eller allt för uppklädd till vardags. Vad är dina tips och vilka plagg rekommenderar du? Thomas Corneliusson

– Knepet för att lyckas med en snyggt dressad stil till vardags är att blanda upp  med sportiga och avslappnade plagg. Bär exempelvis en dubbelknäppt kavaj med ett par sportiga sneakers på fötterna. Eller de mörkblå kostymbyxorna med en längre T-shirt och sweatshirt.

herrmode varen 2017

2. Martin! Jag söker efter en ryggsäck men hittar inga som INTE känns för nördiga eller tråkiga. Kan du tipsa om några snygga ryggsäckar att bära datorn i, fram och tillbaka till jobbet? Felix Karimi

– Självklart! I vår har flera modemärken, såväl svenska som internationella, gjort tolkningar av den klassiska ryggsäcken. Här kan du ta del av en artikel där Café guidar till 10 stilsäkra ryggsäckar – som funkar perfekt till alla olika stilar.

3. Jag får ofta kommentarer om att mina kalsonger är fula eller inte ser särskilt attraktiva ut. Finns det någon kalsongtrend? Vilka modeller och färger är det som gäller egentligen i underklädeslådan? Max Friberg

– Underklädesutbudet för män har de senaste åren blivit bättre – och betydligt stiligare. Min erfarenhet är att de snyggaste kallingarna för killar är enfärgade och av bra kvalitét.  Svart, vitt och grått funkar alltid (och underlättar när du ska tvätta) så länge de ser fräscha ut och sitter åt på rätt ställen.

varklader-killar

4. Vilka är de snyggaste skorna att bära i vår? Jag vill gärna ha ett par helvita. Philip Norén Almén 

– Adidas Originals har flera fina sneakers med spännen på i butik i vår och sommar. Dessutom ger Cafés moderedaktion tummen upp för sportmärkets helvita Utra Boost.

5. Har sett att ni ofta skriver om smala silvriga armband för män. Finns det något svenskt märke som tillverkar dem? Kan armbandet bäras på samma handled som klockan? Erik Forsström

– Jag tror att du syftar på ALL BLUES, ett svenskt smyckesmärke som gör silvriga armband och ringar som fått stor uppmärksamhet internationellt. Liknande utbud av armband finns även hos svenska accessoarmärket Triwa för en rimlig prislapp.

All_Blues
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:50