Tuva Novotny

 |  Publicerad 2006-07-01 17:34  |  Lästid: 1 minut

Hon är vårt lands svar på Jennifer Aniston: den okonstlat vackra och stort begåvade skådespelerskan alla män vill ha som flickvän. Efter en paus från film och TV-såpor laddar nu Tuva Novotny – utan tekan Sveriges sexigaste kvinna år 2000 – för en storstilad comeback i sommar. Cafés Klas Ericsson var förstås inte sen att boka en dejt.

Midsommarafton 1994. Tuva Novotny är 14 år, grönhårig och har precis rymt från mammas hus utanför värmländska Arvika. Nu befinner hon sig i Karlstad, dit hon och hennes bästa kompis har liftat med en pervers norsk busschaufför som pratat oavbrutet om hur fint det vore att ha sex i månskenet.

Och här i Karlstad har de stött ihop med hemstans farligaste killgäng och – enligt gammal god landsortstradition – druckit sig dyngraka på hembränt. Det är egentligen bara ett krux. Kvällen börjar bli lite trist. Så gänget bryter sig, för skojs skull, in i en blomsteraffär…

På tåget hem, dagen efter, försöker Tuva påminna sig om exakt vad som hände. Hon planerar att skriva upp exakt vid vilken tid de gjorde inbrottet och när de lämnade stället. Sånt kan ju vara bra att veta om polisen knackar på dörren.

När hon kommer hem väntar något som nästan är värre än lagens långa arm. Någon som nästan har större makt. Tuvas mamma är rasande eftersom hennes dotter nu varit spårlöst försvunnen i ett dygn. Tuva får utegångsförbud, en dom som sträcker sig av och till under ett helt år.

– Det var knappt jag fick gå till skolan, eftersom gänget brukade vara där och hänga. Så här i efterhand tycker jag dock att mamma gjorde helt rätt, hade jag inte fått en så pass skarp tillsägelse vet jag inte var det hela hade slutat. Nu fick jag chansen att tänka över livet ordentligt, säger Tuva Novotny i dag.

Klas Ericsson

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2011-12-21 09:25