Annons

Uber testade ny taxitjänst i Göteborg – väldigt lik lågpristaxin UberPOP

Är lågpristaxin UberPOP på väg tillbaka?

Olle Arnell

uberpop

För ca ett halvår sedan tvingades Uber upphöra med sin tjänst UberPOP, den del av taxiverksamheten som var billigast för konsumenterna. Genom att vem som helst med en personbil som uppfyllde vissa säkerhetskrav kunde köra taxi genom Uber hölls priserna nere till konsumenternas stora glädje.

Annons

Men tjänsten ansågs vara svarttaxi och i maj i år valde Uber att lägga ner tjänsten UberPOP medan den övriga taxiverksamheten fortsatte som vanligt. Fram till i helgen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det är Breakit som rapporterar om testet som genomfördes i Göteborg i helgen där göteborgarna kunde beställa något som hette UberPod. Den som nyttjade UberPod blev upphämtad av en trehjulig elbil som enligt Uber inte berörs av den lagstiftning som stoppade UberPOP då det inte krävs taxilicens för att köra andra passagerare i trehjulingarna mot betalning.

Breakit har varit i kontakt med Transportstyrelsen som bekräftar att den nya tjänsten är laglig.

– Det är så att taxilagstiftningen enbart gäller för personbil och lätt lastbil. Därför faller den här typen av fordon utanför. Det innebär att det inte finns några regler i taxilagstiftningen kring det här. Man kallar det inte för taxitrafik i lagen”, säger Maria Åkerlund, utredare på myndigheten till Breakit.

Det återstår att se vad Ubers nästa steg är, men klart är att Uber försöker hitta en lösning på att kunna återinföra lågpristaxi.

Annons

Dela (29)
Tweeta

Annons


Laddar