Underklädesmärket CDLP öppnar butik i Stockholm – och börjar sälja badkläder

CDLP:s butik på Stureplan och badbyxor.

Svenska kalsonguppstickaren CDLP, som tidigare fått Cafés stora modepris, öppnar sin första fysiska butik. Samtidigt breddar CDLP kollektionen från kalsonger och strumpor till en serie badkläder.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2019-05-17 14:03  |  Lästid: 2 minuter

Det har varit ett starkt år för svenska CDLP. Andreas Palm och Christian Larson underklädesmärke har varit omskrivet i modetidningar runtom i världen och nu säljer man produkter i de mest exklusiva modevaruhusen i världen. Nu tar man nästa steg genom att öppna sin första fysiska butik på Stureplan i centrala Stockholm.

– Vi har byggt hela butiken på fyra dagar så det var lite stressigt, säger Andreas Palm om den nya butiken belägen på Stureplan 19.

Samtidigt som butiksöppningen släpps en mindre kollektion badkläder – inspirerade av det familjeägda italienska lyxhotellet Grand Hotell Tremezzo vid Comosjön i Italien.

– Vi gillade den avslappnade stilen vid Comosjön och bestämde oss för att göra ett något annorlunda formsamarbete, med ett hotell.

Färgerna på badbyxorna är hämtade från hotellet och dess omgivning. Här finns skimret från vattnet som rinner ned från bergstopparna och en orange färg som hämtats från hotellets interiör. Butiken på Stureplan i Stockholm har fotoväggar med bilder från det stora samlingsrummet på hotellet, med utsikt över just Comosjön.

Badbyxorna kommer i tre olika modell, samtliga tillverkade av Econyl: ett nylonmaterial skapat av plast som samlats upp från havet. En tajt klassisk badbyxa, en lösare med längre ben och en med ännu längre ben, och en tredje med grövre tyg från Econyl.

CDLP kommer att lägga till flera produkter till sin kollektion framöver, bland annat t-shirt samt vad de kallar för ”homewear” som inkluderar en pyjamas och en morgonrock i materialet lyocell, även det ett mer hållbart material än bomull med mindre negativ påverkan på miljön.

CDLP:s butik på Stureplan 19 öppnar idag 17 maj.

Fler bilder från kollektionen hittar du här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-17 14:21