Annons

Undersökning har tagit reda på 5 oskrivna regler kring dejting

Ska man radera dejtingappen om man har haft snacket eller är det okej att vara inaktiv? Vad gäller om man är lite småsugen vid fem i tre en lördagsnatt, är en dejtingapp okej att ta fram? Och hur gör man med sitt ex familj på Facebook?

Thowe Wagner Larsson

Digitala och sociala medier har förändrat vårt sätt att ta kontakt med människor, inte minst i dejtingdjungeln. Plötsligt finns massor dejtingappar och mötessajter att träffa sitt livs kärlek (eller bara nattens sällskap) på, men frågan är – vilka regler är det som gäller?

Annons

I en färsk undersökning* har svenskarna fått svara på vilka nya regler som gäller för digitala medier och dejting. Undersökningen är baserad på 1700 svar (55 % kvinnor, 45 % män), jämnt utspridda över åldersgrupper (18-69 år) och regioner i Sverige.

Gilla Cafe.se på Facebook

Så här säger svaren i undersökningen om de oskrivna reglerna kring dejting.

Ragga på krogen eller via en app?

I Stockholm är det vanligt att hitta kvällens ragg på Spy Bar (krog öppen till 5) och Svampen (mötesplats mitt på Stureplan) men vill du vara säker på att du får med dig någon hem är det en dejtingapp, typ Happn eller Tinder, som gäller.

”ALLA kollar upp sin dejt i förväg.” Eller?

Kvinnorna är mest nyfikna inför första dejten. Mer än varannan kvinna kollar upp sin dejt i sociala medier medan enbart 30 % av männen gör samma sak.

Löpa linan ut?

Är det en misslyckad dejt? Om du är kvinna är sannolikheten stor att du drar en vit lögn medan män är mer raka och avbryter en dejt de inte tycker är lyckad. Hela 6 av 10 män säger det dessutom rakt ut. Ärlighet varar längst?

Trodde du att ni var exklusiva efter att ni haft ”snacket”?

Det stämmer inte helt. Hela 20 % anser att ett snack inte spelar någon roll, man är tillsammans först när båda har slutat använda dejtingappen man tidigare varit trogen. Däremot anser majoriteten av norrlänningarna att ni är tillsammans så fort någon av er har lämnat tandborsten hos den andra – utan att ett snack behövs.

Det är ni som gjort slut – inte din familj.

När det tar slut är det helt okej att behålla exets familjemedlemmar på sociala medier. Bara 1 av 5 tycker att man borde radera hela exets familj när det tar slut. Det är fullt acceptabelt att fortfarande vara vän med före detta svärmor på Facebook alltså!

*Undersökningen är framtagen med anledning av TV4s nya webserie Singelliv.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar