Hoppa till innehåll

Undersökning visar: Hälften av Sveriges djurägare är hjärtlösa

Vartannat husdjur lever i ett kärlekslöst förhållande på julen – helt utan julklappar.
Jesper Johansson

Vartannat husdjur firar julhelgen med julklappar och kärlek. Den andra hälften får med tårar i ögonen titta på medan vi människor frossar i godsaker och gåvor.

Julen är en kärleksfull högtid med familjemys i fokus. En självklar del av högtiden är förstås också julklappar och barnens glädje är tydlig.

Men en ny undersökning gjord av Presentbolaget visar att hälften av Sveriges husägare saknar hjärta och sympati. Det är nämligen så att bara hälften av alla Sveriges husdjur som får en julklapp.

Vartannat husdjur får alltså bara sitta och titta på medan vi människor frossar i julklappar, julmat och god dryck. Inte ens en inslagen köttbulle eller prinskorv väljer ni ondingar att ge ert djur, ni kärlekslösa satar. Samtidigt är den här siffran, att hälften av Sveriges husdjur får en julklapp, en förbättring från tidigare. Så man kan också se det som att Sverige blir en lite mindre kall plats, även om den här statistiken påvisar att vi lever i en istid för landets husdjur.

”Julklappen till husdjuret är mer än en enkel gest; den är en hyllning till det speciella bandet mellan ägare och djur. Och vi får inte glömma att för vissa är djur det mest trogna sällskapet under helgerna”, säger Nikolai Kiim, grundare av Presentbolaget – som bevisligen ser glaset som halvfullt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.