10 onödigaste julklapparna någonsin – hur många av dem har DU hemma?

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2014-11-26 09:00  |  Lästid: 3 minuter
arets-julklapp

Årets julklapp 2014 är utsedd – och det blev ett aktivitetsband. Hur bra val det var återstår att se, men tittar man i backspegeln hittar man lätt flera gamla ”Årets julklapp” som inte slog på bred front.

Här är 10 vi helst inte minns – konstiga, onödiga eller bara dumma.

Internetpaket (1996)

Årets julklapp – internet! Internetpaket! Inte ett modem, utan konceptet internet. Så dumt. Okej, det var väl exklusivt då, men det känns så daterat uttryckt att det är svårt att inte börja fnissa. Som att årets julklapp någon annan gång skulle varit el! Eller typ: ”Grattis Sverige, årets julklapp är… rinnande vatten!

En upplevelse (2008)

Så fånigt bara. En upplevelse... Tråkigt val! Handelns Utredningsinstituts sätt att säga ”jag har allting redan, rita en teckning”, eller ”jag önskar mig snälla barnbarn”.

Kokbok (2002)

Kokböcker är nämligen PERFEKT om du har lite yta över på kanske en hylla i köket – och vill fylla ut den ytan med något som är gjort av papper och som du aldrig kommer använda.

Bakmaskin (1988)

– Hej! Här ska ni få lite färskt hembakat bröd som jag gjort i min bakmaskin! Tjoffa-tjoffa, hälla, kladda, knåda, kleta, brummmm... Vill ni ha?

– Eh, nej tack. Vi köpte med nybakta frallor från bageriet.

Mössa (2003)

Den slutgiltiga uppgivenheten. Som att man skulle utnämna slipsen till årets farsdagspresent – varje år. HUI:s sätt att säga: "Vi orkar inte.” Och ska inte årets julklapp vara något nytt och talande för vår samtid? Mössåret 2003!

Vi minns väl alla året därpå, man såg inte en mössa någonstans... Eller 2002, året INNAN MÖSSAN LANSERADES! *Ramlar ihop av skratt*

Wok (1990)

Hahaha, en wok! 1990-talet ringde och sa... ja, nu var det ju 1990 i och för sig, men ändå. Woken kunde man använda till att göra äkta asiatisk mat – med bambuskott! Eller det lite nymodiga Nasi Goreng, ”som indonesisk pyttipanna!”

Elektroniska husdjur, till exempel Tamagotchi (1997)

Ett så dumt val att man måste förklara med att nämna det ledande varumärket. ”Ni vet inte vad det är, men det är årets julklapp!”

Förstår ni problemen på SVT där man inte får nämna ett varumärke utan att ta upp andra? ”Det finns också andra varumärken än Tamagotchi som... eller gör det det? Vad är det här egentligen?”

Och att kalla det elektroniska DJUR, det tog väl max tre dagar innan landets samlade skolungdomar hade genomskådat det: "Det här är ju inget djur! Det är en batteridriven nyckelring som blinkar.”

Spikmatta (2009)

Årets julklapp 2009: Spikmatta. Årets julklapp 2010: Boken ”100 saker du kan använda din oanvända spikmatta till”.

Pokerset (2005)

– Jag raisar dig 200 på att det aldrig kommer anses töntigt att spela poker.

– All in!

Färdigpackad matkasse (2011)

– God jul!

– Tack snälla, vad är det?

– En gurka, två liter mjölk, fläskkotletter och en påse grillchips.

– Tack.

– Varsågod!

Johan Hurtig

* * *

Mer kul!

13 bilder som kommer ge dig panik om din partner vill skaffa barn men inte du

De 8 konstigaste svaren någonsin i ”Vem vet mest?”

21 bisarra bilder som bevisar att vuxna inte borde få bygga Lego

15 roligaste sakerna Leif GW Persson har sagt – sen i söndags!

20 godisar som inte alls heter vad du trodde

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 19:27