Hoppa till innehåll

Hetaste trenden för killar på årets modevecka – så snor du den

Markus Thunberg

Nästa innegrej att göra comeback härstammar från Magnum P.I, Peter Frampton – och Backstreet boys.

Den här gången behöver man inte slå så långt bak i historieböckerna för att hitta årets mest framträdande trend på modeveckan i Stockholm. Inte längre än till 2011 för att vara exakt.

2011 kunde en modeblogg se ut ungefär så här, med exempel hämtade från Cafés modechef Daniel Lindströms blogg. Lägg märke till området runt 20 centimeter nedanför halsen.

Bilder från 2011 ur Daniel Lindströms blogg på Cafe.se.

Ja, precis. Det är dags för den djupa urringningen, den djupt uppknäppta skjortan att göra ordentlig comeback hos den svenska modeeliten på årets modevecka.

Efter flera uppknäppta år är det alltså, tydligen, återigen dags att plocka upp modebollen efter Peter Frampton, Magnum P.I – och Backstreet boys Millennium-omslag (du vet det med vita kläder).

Tigers herrdesigner Andreas Gran, stylisten Christofer Insulander, modeskribenten Jimmy Guo, stylisten Marcus Söder, Cafés moderedaktör Martin Hansson, Cafés groomingredaktör Gustav Broström, fotografen Peter Farago, Metro modes Niklas Berglind och Andreas Wijk är bara några av stilinspiratörerna som burit väldigt djupa urringningar i veckan. De har varvat helt uppknäppta Kolla själv i bildspelet från året Fashion week i Stockholm.

Klicka på bilden för att bläddra bland bilderna

[allergallery id=”117085″]

Cafés modechef Daniel Lindström tycker det är väldigt härligt att svenska killar knäpper upp och visar lite mer hud än vanligt.

– Svenska killar är i regel väldigt återhållsamma, så jag tycker alla former av lite mer vågade klädval är väldigt roligt. Att så många i år knäpper upp skjortan och visar lite mer hud signalerar sex på något vis. Det handlar inte om att det är 40 grader varmt i Stockholm utan det är sex det handlar om. Och de som burit uppknäppt skjorta på modeveckan gör det med en otrolig självsäkerhet utan att det ser stenigt eller slafsig ut, säger han.

För att lyckas med stilen är det, enligt Daniel, lättare om man har en medelstor kropp – varken för stor eller för vältränad. Skjortan ska hänga ledigt över kroppen, säger han. Moderedaktör Martin Hansson är inne på samma linje.

– Det är snyggast att bäst det med något mer klätt nedtill, till exempel en kostymbyxa. Det är särskilt trevligt med en vid byxa, då kan man snurra in på Grand Hotel i en hawaiiskojorta utan några som helst konstigheter, säger Martin Hansson.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.