”Vad jag hatar mest av allt? Satiriskt drama på SVT.”

SISTA ORDET. I Café 8/2010 bad vi tv-aktuelle Filip Hammar att svara på de mest livsavgörande frågorna. Här är samtliga svar. Intervju av Markus Kylén, foto av Erik Zetterberg. * * * * * Vad är det märkligaste rykte du hört om dig? – Att jag skulle vara med i Let’s dance. Vilken är din största […]

Publicerad 2010-09-01 07:01 | Uppdaterad 2010-09-01 10:25  | Lästid: 2 minuter |
filiphammar

SISTA ORDET. I Café 8/2010 bad vi tv-aktuelle Filip Hammar att svara på de mest livsavgörande frågorna. Här är samtliga svar.

Intervju av Markus Kylén, foto av Erik Zetterberg.

* * * * *

Vad är det märkligaste rykte du hört om dig?
– Att jag skulle vara med i Let’s dance.

Vilken är din största motgång?
– Att det finns folk som tror att jag skulle vilja vara med i Let’s dance. Eller, för att nämna en mer specifik händelse, när jag bodde på samma hotell som Zinedine Zidane i en hel vecka och aldrig vågade gå fram och be om en autograf. Jag kan fortfarande gå runt hemma i lägenheten och drömma om var på väggen jag skulle ha satt upp det fotot.

Ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?
– ”Hej, det här är Håkan Lahger på Sveriges Television – Fredrik Skavlan skulle vilja ha med er som gäster i sitt program.”

När bröt du ett löfte senast?
– När jag lovade att besvara dessa frågor i tid.

Vad hatar du mest av allt?
– Satiriskt drama på svt.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15 år?
– Att Keve Hjelms alkoholiserade karaktär i Kvarteret Korpen är en realistisk skapelse. It’s a slippery slope!

Vilken är din största fobi? – Att fastna i en hiss i ett u-land. Vilket är det värsta kok stryk du fått?
– När Fredrik körde ner mitt huvud i en soptunna utanför Oak Bar i New York efter en bisarr tv-inspelning med Vince Neil. Där och då var han en annan.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?
– Minns inte exakt, men i Kvarteret Korpen berättar pappan Keve Hjelm för sin son om sin storhetstid och beskriver ”lokalerna där de viktiga besluten tas… lokalerna där mattorna är mjuka som nyklippta gräsmattor, och där luncherna omärkligt glider över i middagar”.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?
– När jag bilade med Fredrik Virtanen i Europa.

Hur skulle du vilja dö?
– Jag går ut naken på en savann och låter vilda hyenor slita mig i stycken samtidigt som jag lyssnar på Definitely maybe i mina vita lurar, som jag har gaffat fast runt skallen för att få njuta så länge som möjligt.

Det konstigaste ställe du har vaknat upp på?
– En soptipp på Ios i Grekland efter att jag varit med i tequila-sm.

Vilket är ditt favoritgift?
– Snus och Keve Hjelm.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?
– När en langare som hette Peppe bröt sig in hos oss i Los Angeles och stal redigerings­utrustning för i runda slängar 150 000.

Ångrar du något i livet?
– Att jag gav vår adress till Peppe.

Filip Hammar är 35 år gammal och tv-profil. Hans och Fredrik Wikingssons nya program Lite sällskap har premiär på Kanal 5 den 6 september 22.00. Följ uppladdningen på kanal5.se/litesallskap.

Dela på Facebook
Tweeta