Hoppa till innehåll

8 konstiga frågor vi svenskar googlade under 2016

Nanna von Knorring

Ibland ställer vi konstiga frågor till Google när ingen annan ser. Tur är då att Google samlar de populäraste frågorna i en årlig lista.

Google har presenterat listor över det svenskar googlat mest under 2016. Listorna omfattar sökord som ökat mest jämfört med året innan och visar en översikt av vad vi varit mest nyfikna på under året som gått.

Flera av frågorna som ställts till Google under året har börjat med frågeorden ”Hur”, ”Varför”, ”Vad” och ”Vem” och vissa av frågorna är minst sagt av udda karaktär. Här är frågorna som stuckit ut mest i svenskarnas sökningar 2016.

Hur lång är Sarah Sjöström?

Många har varit intresserade av att veta exakt hur många centimeter Sveriges mångfaldiga VM-, OS- och EM-medaljör mäter. Tidigare uppgavs det att hon är 186 centimeter lång på flera sajter, något som inte stämde.

– Det är Wikipedia som har skrivit det där och så har andra hakat på. Jag är faktiskt bara 182 lång, sa Sarah Sjöström till tidningen Kupé i somras.

Hur många deciliter är 280 gram pasta?

Det där med mått och matlagning kan vara en klurig uppgift. Beroende på vilken pastasort du har så växlar mängden och även om den är kokt eller okokt. En deciliter okokt pasta kan väga runt 35-45 gram, helt beroende på vilken form pastan har, medan små snabbmakaroner kan väga runt 50 gram.

Hur får man en tjej?

Vi vet inte om Google kan ge dig ett rakt svar på detta, tyvärr, men två tänkbara lösningar kan vara att prova Tinder eller googla ”dejtingsajt”.

Vem äger skogen?

Svar: Väldigt många olika privat- och statsägda bolag samt enskilda skogsägare. Det finns fler än 30 000 skogsägare, bland annat äger Björn Ferry 600 hektar skog kring Storuman.

Vad är det som går upp när det går ner?

En fråga som många verkar fastna vid i det populära spelet Riddle Quiz. Spoiler alert – det är blixtlåset.

Varför gråter havssköldpaddor?

Havssköldpaddan gråter inte, utan utsöndrar en saltlösning då den har ett saltöverskott via ögonhålorna, vilket kan se ut som tårar.

Hur stort är Småland?

Google har (så klart) svaret. 29 400 kvadratkilometer, vilket motsvarar 5 880 000 normalstora fotbollsplaner.

Vem uppfann skiftnyckeln?

En populär fråga i frågesporter och svaret är att det var en svensk vid namn Johan Petter Johansson.

Till sist passar vi på att önska dig ett gott nytt frågvist 2017!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.