Annons
Annons

Väldoftande tungviktare

Patrik Hedlund

Två av de allra största modehusen, Gucci och Ralph Lauren, släpper till hösten varsin ny doft. Cafés groomingexpert Patrik Hedlund har sniffat på båda – och han gillar vad han känner.

Lyxigt från Gucci
Gucci Made to Measure är en kryddig och orientaliskt doft, men ändå betydligt ljusare än de flesta andra dofter modehuset lanserat. Mycket på grund av toppnoterna, som bland annat består av bergamott, lavendel och apilsinblomma.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men det är i hjärtnoten det börjar hända saker. Här hittar vi muskot, enbär och kanel, som vilar på en tung bas av läder, ambra och patchouli. Den sistnämnda är en ingrediens som finns i och kännetecknar alla Guccis dofter.

Levereras i en tung och lyxig flaska och kommer att kosta 970 kr/90 ml när den lanseras i höst.

Proffsigt från Polo
Polo Red från Ralph Lauren är uppföljaren till märkets sportiga Big Pony-kollektion som lanserades 2010. Den här är en mer manlig och potent doft, även om den har en viss sportkänsla. Mer mogen seglare än sportig beachkille, om ni förstår vad jag menar.

Ralph Lauren himself säger att ”doften inspirerades av alla kvaliteter jag älskar hos en mäktig bil – fart, stil och skönhet.”

Hur som helst, en träig och kryddig doft med friska toppnoter av bland annat grapefrukt och tranbär. I hjärt- och basnoterna hittar vi saffran, rött trä och kaffebönor.

Den knallröda flaskan är föredömligt avskalad och påminner om klassiska dofter från den gamla skolan.

Kostar 520 kr/75 ml och finns i butik i september.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar