Annons

Välj rätt hatt

Hatt är svårt. Vi begav oss således till en specialiserad Stockholmsbutik och bad butikschefen lista de fem största storsäljarna. För att sedan ge dessa fem eldprovet: En granskning av vår egen moderedaktör Emine Sander. Här är allt du behöver veta.

joel

Hatt är svårt. Vi begav oss således till en specialiserad Stockholmsbutik och bad butikschefen lista de fem största storsäljarna. För att sedan ge dessa fem eldprovet: En granskning av vår egen moderedaktör Emine Sander. Här är allt du behöver veta.Hatt är svårt. Och när väl det stora steget, att över huvud taget bestämma sig för hatt, är taget – kommer nästa utmaning. Vilken hatt? Vi begav oss till Hattbaren på Götgatan i Stockholm och lät butikschefen Anders lista storsäljarna.

Annons

Och lät sedan vår egen moderedaktör Emine Sander betygsätta dem alla.

– Det viktgaste att tänka på när man köper hatt, är att man måste trivas i en och bära den med självförtroende, säger Emine. Annars syns osäkerheten väldigt tydligt och man ser utklädd ut. Självförtroende!

Gilla Cafe.se på Facebook

hatt.panama


Anders:
Den klassiska Panamahatten säljer absolut mest just nu. Vi har Panamahattar från 300 – 9 000 kronor. Just den här kostar 395 kronor.


Emine:
Får betyg fem av fem. Passar till det mesta men är kanske allra snyggast till ett par slitna jeans eller jeansskjorts tillsammans med ett par espandrillos. Snyggast är panamahatten när den är lite sliten och naggad i kanten.

hattsmabret

Anders:

En klassisk Trilby-modell med små bretten. Den här mörkblå från italienska Guerra säljer vi mycket av. Kostar 600 kronor.

Emine:
Får betyg ett av fem. Känns väldigt daterad och förknippad med Justin Timberlake och killar med uppkavlade skjortor och väst. En hittepå-hatt: ”Jag måste göra nåt med min stil – så jag köper en hatt som jag ser halvbekväm.” Typ.

hatt.stra

Anders: En klassisk stråhatt av märket Brixton. Kostar 475 kronor.


Emine:
Får betyg fyra av fem. Den är tillräckligt retro och tillräckligt olik föregående hatt. Passar bra på en skönt avslappnad snubbe – gärna rocker. Ska bäras långt bak på huvudet.

hatt.broiler


Anders:
Elegant Bowler-hatt. Trots det ganska gammalmodiga snittet säljer vi många till unga killar. Den här kostar 550 kronor.


Emine:
Får betyg två av fem. Passar endast på en kille; Nate Dogg. Ska du absolut ha den – bär den långt bak på huvudet.

hatt.outback


Ande
rs: Indiana Jones-hatten, en klassisk outback-hatt som säljer bra. Bärs mest av äldre män som höst- och vinterhatt. Kostar 899 kronor.

Emine: Skulle kunna fungera om den var sliten och såg ut som att den hade varit med om en massa äventyr redan. Får två av fem i betyg. Jag skulle tro att en kille som bär en sån här hatt är ironisk. Det finns vissa som kan se coola ut i den, men väldigt få…


Patrik Hedlund

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar