Annons

Vanheden från Lilla Jönssonligan har blivit popstjärna

Buster Moe – ett popnamn att lägga på minnet. I dag släpper han sin debut-EP Good Kinda Crazy.

Joakim Almén

Signad och backad av PRMD och At Night Management – musikfamiljen som Avicii och Axwell & Ingrosso tillhör – släpper Buster Moe i dag sin debut-EP Good Kinda Crazy. Cafés Joakim Almén träffar Buster Moe i PRMD och At Nights luxuösa lokaler på Strandvägen 1.

Annons

Med över miljonen streams för singeln Shoot me på Spotify och P3-rullning har Buster Moe med sin starka, karaktäristiska, röst fått bra spridning på de fyra singlar som hittills släppts. Nu kommer singlarna, tillsammans med ytterligare två låtar, på en sexlåtars-EP. Buster kommer från en coverbandbakgrund  och den första officiella releasen var just en cover på Cypress Hills Insane in the brain, som en del av kollektivet Cold Chilling.

Gilla Cafe.se på Facebook

Buster beskriver själv sitt sound som singer/songwriter-pop med soul- och bluesreferenser, och han influeras av artister som Bob Dylan, Eric Clapton, Marvin Gaye och Beatles. Nu står han på egna ben, med eget material.

Berätta om EP:n.

– Arbetet har varit långsiktigt. Jag har varit signad i ganska exakt två och ett halvt år innan det här släppet. Vi har plockat lite låtar, det är inte så att vi gått in i studion och gjort färdigt EP:n. Jag har skrivit 40 låtar med folk, och det har varit 2,5 år som vi suttit och valt. Vad blir bäst, vad tror jag, hur ska vi få en röd tråd genom det hela. Vi har satt ihop de bästa låtarna som vi tycker passar bäst ihop.

Din kraftfulla röst känns spontant som din USP – är det din största styrka?

– Absolut, jag skulle säga att det är jäkligt skönt att komma från en coverbakgrund. Att vi har gigat jävligt mycket. Jag tror det är svårt som artist som har suttit i studion och skrivit att komma ut på scen och köra ett fullt set. Då kanske du känner att din röst inte pallar det. Just att vi spelat mycket är rätt skönt, så vet man vad man klarar av livemässig. Så, min främsta styrka är liveframträdanden – det tycker jag är roligast också.

Buster har en bakgrund som barnskådespelare, bland annat som lill-Vanheden i Lilla Jönssonligan på kollo och han har också en något luddig Idol-historia.

Buster Söderström, som han egentligen heter, som Vanheden i ”Lilla Jönssonligan på kollo”.

Buster Söderström, som han egentligen heter, som Vanheden i ”Lilla Jönssonligan på kollo”.

– Jag sökte till Idol. Det var lite innan de hade börjat tänka på casting och tourerna som de gör. De frågade om jag kunde skicka in en video eller ljudfil där jag sjunger. Men då tänkte jag att ingen kommer att se det om jag skickar till bara dem, så då la jag upp den på Facebook, taggade Idol och tänkte att folk skulle se den enklare. Den fick skitbra respons, men jag valde att inte vara med i Idol när jag signade med At Night och PRMD. Jag har själv jobbat med tv-produktioner innan, det är bra program absolut, men det är också en tv-produktion – man söker karaktärer. Jag vill inte beblanda mitt artisteri med den grejen, att inte ha kontroll på det själv.

Namnet Buster Moe kommer från Busters norska föräldrars efternamn – ”Mo-e”. Men namnet har ju också en internationell klang – och visst finns det en internationell karriär i sikte.

– Vi kommer att satsa i Sverige och Norden, och bygga en stadig fanbase här. Det är klart att alla vill sticka ut och turnera i världen. Men vi kommer att börja här i Sverige och åka runt och spela under hösten.

Finns det något drömland att slå i, förutom givna USA?

– Tyskland! Där är fansen så jäkla hängivna, jag gillar det. Och Storbritannien och Spanien. Vi får se vilka som tar sig an mig, säger han och skrattar.

Sist men inte minst: vilken låt börjar man lyssna på på EP:n?

– Little Sister! Den är mest rootsy.

Annons

Dela (140)
Tweeta

Annons


Laddar