Vans släpper nytt i ny konceptbutik

 |  Publicerad 2013-04-25 11:45  |  Lästid: 2 minuter

I dag var det öppning för det nya butikskonceptet The Pit, ett samarbete mellan Vans och Caliroots, på Brunnsgatan 9 i Stockholm. Vans senaste modell, Vans Carhartt Syndicate (bilden ovan), kommer i fyra färger. I juni kommer nästa släpp, som är ett samarbete med Odd Future.

Alla skor kommer finnas tillgängliga på nätet, men först kommer specialsläppen ske i butiken. Inredningen i källarlokalen blandas med olika modeller från Vans och skateboardsen radas upp längs väggarna för att skapa en inbjudande känsla när du kommer ner längs spiraltrappan.

– Skadeboard-handeln har haft en tuff period den senaste tiden. Då kände vi att det behövdes ett butiksconcept där vi kunde tolka all streetlookkultur under ett och samma tak, säger Andy Olsson, Nordisk ansvarig för Vans.

Samarbetet kommer ske med Caliroots och Andreas Koshinke, som är grundaren för Caliroots, berättar hur idén med The Pit uppstod.

– Det började med en trevlig kväll i Berlin, haha. Jag och Andy känner varandra sedan tidigare och började spåna på idéer redan då och på den vägen var det, säger Andreas.

Vad ska man då bära sina Vans till? Det har Andreas svaret på.

– Till sommaren bär du ett par shorts till dina Vans. Annars är modellerna väldigt anpassningsbara. Oavsett om du är rocker, skatare eller bär kostym, avslutar han.

Noah Ternblad


Andreas Koshinke, Andy Olsson och Per Norell i den nyöppnade bytiken The Pit.


Nyöppnade The Pit på Brunnsgatan 9 i Stockholm.


En vintage-hörna kommer också finnas längst in i lokalen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 15:24