Hoppa till innehåll

Vans tar historiskt steg mot sneakerhyllan med sin nya modell

Olle Arnell

Ett av världens ledande skejtmärken bryter ny mark med en sko anpassad för allt som inte rör skejt.

Vans tar ett kliv bort från sin starka roll som ett av världens absolut mest skejt-förknippade märken, inte minst vad gäller skor. De klassiska modellerna från 70- och 80-talet har ikonstatus, men med den helt nya modellen Vans Ultra Range vill man skapa en ny klassiker.

– I takt med att Vans växer är det viktigt för oss att vi både fortsätter att engagera de som varit med oss länge, men också utökar våra produkter med ny innovativ teknik samtidigt som vi bibehåller våra klassiska design, säger David Solomon, Vice President för globala produkter hos Vans.

Ultra Range är en sko för allt utom att skejta, mer av en sneaker men samtidigt med bibehållet karaktäristiskt Vans-uttryck. Ovansidan är i ventilerande mesh-material och sulan är dämpad för bästa komfort samt grövre mönstrad för bättre grepp.

Tittar du nära på bilden ser du det även att det är mer struktur på ovansidan än man är vad vid. Och invändigt har man konstruerat en socka för bekvämlighet och passform.

Vans Ultra Range kommer i fyra olika färger, kostar 999 kr och finns nu ute i butik och på vans.se nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.