Hoppa till innehåll

Snyggast i kollektivtrafiken – 16 ansiktsmasker som sätter stilen

Ansiktsmasker
Jonas Fiskáare

Lagom till de nya rekommendationerna har Café plockat ut några av de snyggaste munskydden så att du slipper skämmas när du åker i kollektivtrafiken. Från 85 kronor och uppåt.

Nytt år och nytt vaccin innebär ett ljus i tunneln i kampen mot coronapandemin. Men än kan vi inte ropa hej då det lutar åt att vi kommer behöva fortsätta som tidigare med social distansering och nya restriktioner. De flesta åtgärder känns igen medan andra är nya, bland annat rekommendationen om att bära munskydd i kollektivtrafiken överlag, men specifikt under rusningstrafik. Något som Anders Tegnell & Co. tidigare avfärdat som meningslöst, trots många andra länders krav på skyddet ända sedan covid-19 svepte in under 2020.

Oavsett kappvändningen lär efterfrågan på munskydd öka markant i och med de nya rekommendationerna som träder i kraft 7 januari. Därför kan det vara en god idé att göra en beställning redan nu. Var – och kanske framförallt vad – för munskydd ska du köpa?

Den blå sjukhusvarianten som går att köpa på landets alla apotek eller i Selecta-automaten direkt på perrongen, är naturligtvis en väg att gå. Men varför inte ta tillfället i akt och låta ansiktsmasken ge uttryck för din personliga stil? Under pandemin har modedesigners världen över försökt toppa varandra med att ta fram trendriktiga masker i olika material och motiv.

Café har vänt upp och ner bland webbshopparnas utbud och valt ut 16 ansiktsmasker som du definitivt inte behöver skämmas över när du vistas i kollektivtrafiken.

1. Elysian Design Sweden

85 kr

Det Malmöbaserade företaget Elysian Design Sweden specialiserar sig på handgjorda och färgklädda produkter för medvetna kunder. Här i form av en mask gjord i ekologisk bomull som finns i tre olika färger.

Läs mer om produkten eller köp den här.

2. Alpha Industries

129 kr

E-handelsjätten Zalando har massor av munskydd i sitt utbud, bland andra från det amerikanska klädmärket som nischar in sig på militärstilen. Här i ett kamouflagemönster.

Läs mer om produkten eller köp den här.

3. Tieroom

149 kr

Bär du slips ock kostym till jobbet? Då kan det definitivt vara värt att kolla in antingen Tierooms eller Neckwears (nedan) utbud av munskydd. Här kan du hitta allt från ett nedtonat utförande till ett mer flamboyant paisleymönster som passar perfekt till en uppklädd look.

Läs mer om produkten eller köp den här.

4. Neckwear

139 kr

Läs mer om produkten eller köp den här.

5. Kowi Kowi

149 kr

Åhléns har tagit in flera stiliga tygmasker från märket Kowi Kowi i sitt utbud och som går av för en rimlig peng. Förutom den gröna varianten finns den även i en snygg mörkblå kulör eller i svart.

Läs mer om produkten eller köp den här.

6. Uniqlo

149 kr

Den japanska modejätten levererar alltid prisvärda basplagg i snygg design och när nu munskyddet fått en plats i basgarderoben var man heller inte varit sena på bollen. Här i en snygg svart minimalistisk design.

Läs mer om produkten eller köp den här.

7. Profound

Från ca 160 kr

Profound är ett märke som har ett högre syfte än att bara sälja stilrena plagg. Tidigare har man specialdesignat t-shirts, mössor och tote bags för att stödja den humanitära krisen i Jemen. Och under coronapandemin har man riktat in sig på munskydd som både är stilfulla och ger ett förstklassigt skydd. Just nu erbjuder man flera coola varianter till rea-pris.

Läs mer om produkten eller köp den här.

8. Adidas

189 kr för 3 st

Sportkonfektionsjätten erbjuder en uppsjö av tvättbara tygmasker i olika färger och till ett överkomligt pris. Finns även med motiv av flera kända klubbmärken som Real Madrid, Arsenal, Bayern München och Juventus.

Läs mer om produkten eller köp den här.

9. Vistaprint

Från 193 kr

Svenska Vistaprint är i normala fall ett företag som tillhandahåller andra företag produkter i marknadsföringssyfte, men under under coronapandemin har man tagit fram en diger kollektion av ansiktsmasker. Dels kan man köpa sig ett skydd från konstnärskollektionen (som den ovan) eller så har du möjlighet att själv designa din mask. Perfekt för dig som vill låta munksyddet ge uttryck för sin egna personliga stil.

Läs mer om produkten eller köp den här.

10. Icon Brand

199 kr för 3 st

Stil och mode kan som bekant vara lekfullt vilket det australisk-brittiska smyckesmärket Icon Brand tagit fasta på. Finns i flera varianter i bland annat Zalandos utbud.

Läs mer om produkten eller köp den här.

11. XD Design

199 kr

Är skrikiga färger och mönster inte din kopp av té har XD Design tagit fram återanvändningsbara masker i flera olika sobra färger. Passar lika bra till en nedklädd som en mer uppklädd outfit.

Läs mer om produkten eller köp den här.

12. Hugo Boss

269 kr

För den som värderar hög kvalitet utan att tumma på stilen erbjuder Hugo Boss ett brett utbud av masker. Tål att tvättas i upp till 60 grader utan att förlora sina egenskaper.

Läs mer om produkten eller köp den här.

13. Paul Smith

Ca 350 kr för 3 st

Brittiska Paul Smith har länge legat i framkant bland anglosaxiska modeskapare genom sin klassiska design som kombineras med en modern twist. Ett signum som även lyser igenom i varumärkets kollektion av munskydd.

Läs mer om produkten eller köp den här.

14. Mostly Heard Rarely Seen

673 kr

Det japanska street-märket bjuder på en rad olika vågade designer som passar den som gärna rockar ett gepardmönster, eller varför inte den här rutiga varianten i 100 % bomull.

Läs mer om produkten eller köp den här.

15. Airinum

Ca 615 kr

Den här svenska kreationen har fått mycket uppmärksamhet internationellt för sin helt nya banbrytande teknik och skydd, som både står pall mot luftföroreningar och virusbakterier.

Läs mer om produkten eller köp den här.

16. Dolce & Gabbana

1 169 kr

Levlar man upp det hela ytterligare ett snäpp så har det italienska modehuset designat flera trendiga munskydd i olika utföranden som, såklart pryds med det ikoniska D&G-monogrammet.

Läs mer om produkten eller köp den här.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.