Hoppa till innehåll

Vårens trendigaste plantor och krukväxter

Att växter är hett och den nya surdegen är ingen hemlighet. Hipstern är död, så länge leve hipstern! 2010-talets yuccies har ingen längtan till landet, på sin höjd tar de sig ut på balkongen och planterar ett träd eller lite blommor.På sociala medier växer separatistiska grupper som Växtshunos, Växtgäris samt min favorit Växtgays. En helt ny … Continued

Att växter är hett och den nya surdegen är ingen hemlighet. Hipstern är död, så länge leve hipstern! 2010-talets yuccies har ingen längtan till landet, på sin höjd tar de sig ut på balkongen och planterar ett träd eller lite blommor.På sociala medier växer separatistiska grupper som Växtshunos, Växtgäris samt min favorit Växtgays. En helt ny generation trädgårdsmästare och odlare kultiveras på instagram under hashtags som #monsteramonday och #plantsofinstagram. Här är vårens trendigaste växter!

 * * *

 * * *

Tumblr fast som planta

Normcore blommor har jag skrivit om tidigare, kalla, rosa toner, en smula vulgärt och anti-vackert. Plastiga blommor som nejlikor, tunga rosor och kallor ligger helt rätt i tiden och bort försvinner pioner, brudslöja och andra romantiska blommor. Sätt blommorna i typ en tom ketchupflaska och fota med stark blixt.

Bigger and better!

Monumentala, trädliknande plantor med stor djungelpotential. Ju större blad desto bättre för den som kan sköta dessa växter. Ursprungligen från djungeln kan dessa växter ha svårt att acklimatisera sig i vår torra luft så duschar med blomspruta är ett måste.

Less is more!

Det lilla livet! Något hållbart och långsamt blir motvikt till Snapchat och Facebookflöden. Från knölig kastanj till späd planta och kanske någon gång i framtiden ett gigantiskt träd som ger skydd. Sätt på Best of Enya, koka en kopp grönt te och dröm dig bort.

Piffiga pelargoner!

Tantblomman är här. Färgsprakande pelargoner har tagit sig ur pensionärshemmet och in till hippa innerstadslägenheter. Svenska Pelargonsällskapet på FB.

Mönster och struktur!

Calathea ordbifolia, Calathea ornata och Monstera obliqua är bara några av de plantor som är supersexiga denna vår. Nystartade @upleafting är ett av mina nya favoritkonton som fyller flödet med begonior, succulenter och annat exotiskt från Stockholm till Sao Paolo.

Läs mer!

Mina snyggaste krukväxter

Kreativa växtkonton på instagram!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.