Annons

En stor del av semestern handlar om att besöka spektakulära barer och nattklubbar och sedan komma hem och skryta om det för sina vänner. Och besöket får givetvis ännu större tyngd om stället har förekommit i någon bok eller tidning. Journalisten Bethan Ryder har åkt världen runt för att hitta alla dessa skatter åt dig och sedan samlat dem i designboken Bar and club design.

Nedan presenterar vi våra favoriter.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Kort och gott: Världens fyra coolaste barer.

1. B 018.
Beirut, Libanon
Nedsjunken under jord ligger denna bunkerliknande nattklubb som stoltserar med ett gigantiskt takfönster och två meter höga barstolar. De boxlika möblerna fungerar både som dansbord och uppfällbara sammetssoffor. Bilderna föreställer olika jazzlegender.

2. The Red Sea Star
Eilat, Israel
Byggdes 1999 och känns som ett mini-atlantis där det ligger sex meter under havsytan som en strandad ubåt. Den fantastiska havsbottnen kan ses genom 62 fönster och den serietidningslika designen rymmer inte en enda rak linje.

3. Caribou Hangar Bar
Madrid, Spanien
Precis som namnet antyder är lokalen inredd som en klassisk bar på en amerikansk flyghangar. För att ge ett autentiskt intryck har man styckat upp ett helt flygplan och integrerat delarna med inredningen. Från propeller till kropp. Färgskalan är brun och väggarna pryds av 40-talspinuppor.

4. NASA
Köpenhamn, Danmark
Verklighetens Kordova Milk Bar (mjölkbaren i A clockwork orange) nås med en glashiss i ett 1700-talshus i centrala Köpenhamn. Allt i hela lokalen är vitt och det är mycket latex, plast och fiberglas i inredningen, som påminner om ett rymdskepp. Planer att expandera till andra länder finns.

Peter Smirnakos

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar