Annons
Annons

Världens fem bästa burgare

Från Krysset i Skellefteå till Le Tub i Hollywood. Från JG Melon i New York till Apple Pan i Los Angeles. Cafés Christofer Brask låter Christoffer Bergfors, vice VD på hamburgerkedjan MAX, lista sina favoriter.

Anders Modig


JG-Melon
JG Melon.

Restaurang: JG Melon, New York
”Jag är dressingfantast, men här behövs det inte. De grillar på ett speciellt sätt och köttet är så otrolig saftigt. Deras ost- och baconburgare är fantastiska.”

Annons

apple_pan
Apple Pan.

Restaurang: Apple Pan, Los Angeles

”Ett ställe från 1947. Ser skabbigt ut utifrån. När du kommer in är det som en gammal saloon. Personalen är typ 70, 75 år. Jävligt coolt ställe med bra burgare.”

Gilla Cafe.se på Facebook

le_tub
Le Tub.

Restaurang: Le Tub, Hollywood (Florida)

”Utsedd till USA:s bästa burgare av GQ. De har ett litet stekbord och steker på otroligt låg värme, så det tar typ 30 minuter. Mycket folk. Nån gång har jag fått vänta i två timmar på min hamburgare. Väldigt fint kött.”

burgerjoint
Burger Joint.

Restaurang: Burger Joint,  New York
”Ligger i Le Parker Meridien Hotel. Man går in bakom ett skynke i lobbyn. Värsta draget: långa köer och ett riktigt coolt ställe. Produkten är jäkligt bra, men inte lika bra som JG Melon. Kanske 8,5 av 10. Men helheten får 9.”

Krysset
Krysset.

Restaurang: Krysset, Skellefteå

”En av våra restauranger, men här finns det sortiment vi hade för 30 år sedan. Min favorit är Happy, en burgare med mos, originaldressing och sallad. Jag är som ett barn i flera dagar innan jag ska åka dit.”

Christofer Brask

Läs en större intervju med Christoffer Bergfors och hans bror Richard (VD) om MAX-imperiet i senaste numret av Café, som finns ute i butik.

 

Annons

Dela (19)
TweetaLaddar