Hoppa till innehåll

Vila ögonen på 9 av världens mest makalösa hotell

Taj Lake Palace hotell i Indien

Från Maldiverna till Köpenhamn, häng med när Café guidar dig till några av världens mest storslagna hotell.

Sensuella hotellnätter må kännas avlägsna just nu men någon gång i framtiden kan det bli verklighet igen. Med de semesterpengarna du sparat senaste året (för de har du väl sparat?) kan det vara dags att slå på stort när eventuella vaccinationspass eller liknande blir verklighet.

För att bjuda på lite inspiration i dessa prövande tider har den ansedda resetidningen Condé Nast Traveller valt ut vad de anser är världens vackraste hotell. Ta rygg när vi låter ögonen vila på ett urval av de allra bästa!

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort – Oman

Foto: Getty

I en magnifik kanjon strax sydväst om Muskat ligger detta 5-stjärniga lyxhotell som enligt hotellet själva har besökts av Lady Diana själv.

Foto: Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort

Aman – Venedig

Foto: Getty

I det här flådiga hotellet mitt i blöta Venedig har stjärnor som George Clooney och Bastian Schweinsteiger firat sina bröllop.

Foto: Aman

Taj Lake Palace – Indien

Foto: Getty

I Indiens venedig ligger detta flytande palats som gjort om till hotell. Palatset byggdes efter att prinsen Maharana Jagat Singh blivit nekad av sin far Maharana Sangram Singh på frågan om prinsen och hans ”ladies” fick bo i palatset Jagmandir. Maharanan ska istället sagt till sin son att om han nu var så sugen på att bo på ett flytande palats, varför bygger han inte ett själv?

Sagt och gjort, det storslagna året 1743 inleddes byggandet och palatset stod färdigt tre år senare på sjön Pichola i Udaipur. Det har sedan dess restaurerats, renoverats och säkerligen spacklats samt målats om ett antal gånger sedan dess.

Palatset blev världskänt 1983 efter att James Bond-filmen Octopussy spelats in på den flytande kolossen.

St. Regis – Maldiverna

Från flytande palats till en hel ö som blivit hotell. Ta ett plan till Maldivernas lyxigaste hotell och käka på en av de sex restaurangerna eller slappa på en egen del av den vita stranden.

Foto: St. Regis hotels & resorts

Hotel Alfonso XIII, Sevilla – Spanien

Foto: Marriot
Foto: Herry Lawford, Wikimedia commons

Döpt efter den tidigare spanska kungen och ansett som ett av Europas mest storslagna hotell. Hotel Alfonso XIII har sedan 1929 huserat allt från kungligheter som prinsessan Diana (igen!) och Sveriges kungapar till personligheter som Ernest Hemingway, Brad Pitt och Audrey Hepburn.

Villa Feltrinelli – Italien

Foto: Getty

Med italiensk elegans och två stjärnor i Michelinguiden är denna norditalienska skönhet vid Gardasjöns strand ett givet drömresemål för alla som gillar Sydeuropas mångfacetterade natur.

I slutet av andra världskriget när de allierade trupperna intagit södra Italien blev Gardasjön centrum för den av nazisterna inträttade Salòrepubliken. Då blev fascistledaren Mussolini beordrad att bo i Villa Feltrinelli vilket han gjorde fram till att han blev bortjagad och slutligen avrättad.

Wickaninnish Inn – Kanada

Foto: Wickaninnish Inn

På de karga klipporna på Vancouver Islands i sydvästra Kanada ligger detta rustika vattenhål. Stig ut på klippan med en kanadensisk whisky och andas in Stilla havets salta luft.

Manon Les Suites – Köpenhamn

Foto: Manon Les Suites

Den tidigare fabriken har givits en ordentlig uppfräschning med en marockanskt inspirerad innergård komplett med en riktig fullträff till pool – perfekt för en paus från takbaren.

Hacienda De San Antonio – Mexiko

Foto: Hacienda De San Antonio

I en liten kaffeplantage i närheten av en nationalpark ligger det här mexikanska hotellet som med sin rosa färg lyser som en pärla i den djupa växtligheten.

Foto: Hacienda De San Antonio

Hela listan från Condé Nast Traveller hittar du här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.