Hoppa till innehåll

Varmaste och snyggaste dunjackorna i vinter

Snygga och varma dunjackor för män från North Face och Singular Society.

Cafés modechef väljer sina fluffiga favoriter.

En dunjacka kostar ganska mycket pengar och därför rekommenderar vi att du verkligen utvärderar dina behov. Ska du använda den i stan eller i naturen? Oavsett är det smart att välja en lätt jacka där du får plats med mycket under.

Packbart från Peak Performance

Modellen Helium har varit en storsäljare hos Peak Performance i över tio år. Jackan med extrafickor på bröstet och ärmen är otroligt lätt och packbar. Eftersom den är så nätt kan du använda den som ett ytterlager eller under en skaljacka. 3 200 kr.

Slitstarkt från The North Face

Modellen Nuptse är en riktig klassiker som synts på både hiphop-artister och bergsklättrare. I år fyller modellen 30 år vilket firas med specialversioner, som denna i extremt slitstark ripstop. Varm och torr oavsett väder! 4 000 kr.

Prisvärt från Singular Society

Jacka fylld med 400 gram RDS-gåsdun, det varmaste, lättaste och mest isolerande material som finns. Det är i stort sett omöjligt att frysa i denna, oavsett om du befinner dig på berget eller i stan. Medlemspriset 2 200 kronor är ett fynd. 4 400 kr.

Stilrent från Polo Ralph Lauren

Perfekt modell i återvunnet ripstop som är både vatten- och vindavvisande. Huvan är avtagbar om du vill ha en nättare jacka för till exempel stadsbruk. Inga onödiga detaljer, bara mycket jacka för pengarna. 5 200 kr.

Färgstarkt från Aspesi

Italienska Aspesi är känt för sina ytterplagg, både jackor och skräddade kavajer. Den här dunjackan är speciell av två anledningar – den härliga lila färgen (ovanlig!) och skjortkragen som gör modellen extremt gångbar i en urban miljö. 6 800 kr.

Lättviktigt från Klättermusen

Bara namnet – Bore 3.0 – säger en del. Klät­termusen från Åre vet vad som krävs för att klara tuffa expeditioner på berget. Modellen är packad med otroligt varmt 800+ Fill Power och förstärkt med Primaloft över axlar och ärmar. Stor men superlätt. 9 700 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.