Varning för Oscar

joel  |  Publicerad 2007-01-17 14:39  |  Lästid: 2 minuter


Bland juncketstöpta A-listeskådisar som rapar klonade kärleksförklaringar till regissörer och kollegor i Hollywood är det en fröjd att träffa Kate Winslet. Naturligt charmerande, strålande vacker och alltid befriande politiskt inkorrekt. Under intervjuer sitter hon och rullar sina egna cigaretter och kryddar gärna sina sydbrittiska svador med ett och annat nonchalant ”fuck” eller ”screw”.

Nu är 31-åriga Winslet aktuell både i komedin The holiday och dramat Alla kungens män. Och den 16 februari går Little children upp på svenska biografer. En stark film av Todd Field, regissören bakom hyllade In the bedroom.

The holiday är din första komedi. Varför nu?
– Jag har inte fått några bra manus. Jag har gjort filmer med komiska inslag, men då har det varit kostymdramer med mig i tajt korsett. Det här är den första moderna komedin. Det var kul men svårt.

winslet
Winslet i The holiday.

Du är Oscarstippad för Little children, där du spelar en  mamma som inleder en affär med en granne. En svår roll?
– Ja. Det var knepigt att spela någon som inte är en bra mamma. Och det var första gången som jag gestaltade en kvinna som jag inte omedelbart tyckte om. Jag tror inte jag hade kunnat spela rollen om jag inte själv haft barn.

Du är naken i Little children – igen. Naken­scener är inget du räds?
– Nej, det finns inte mycket som generar mig. Om en roll kräver att jag är naken, så är jag det. Det handlar mer om själva spelet, inte om att fundera på om mina tuttar ser bra ut. Det enda jag säger nej till är våldsamma filmer.

winslet3
På The holiday-premiär.

Du är gift med Sam Mendes, mannen bakom American beauty. Ni fick en hel del stryk i brittisk media när ni blev ett par. Hur upplevde du det?
– Ja, de hävdade att jag var en dålig mamma, och skrev att jag var fet. Klart det var tufft, men det kändes verkligen som det var meningen att vi skulle bli ett par. Vi kommer båda från samma område i England och är födda på samma sjukhus. Jag älskar att vara gift med Sam och jag älskar att vara mamma. Det är hela grundvalen för min tillvaro.

Gunnar Rehlin

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 22:55