Hoppa till innehåll

Veckans bästa (och märkligaste) klipp

Stefanos Tsitsipas.
Joakim Almén

Världsfyran Stefanos Tsitsipas mycket märkliga bi-ljudutspel kommer pigga upp din helg.

Bortsett från den kontroversielle australiensaren Nick Kyrgios snackas det på tok för lite på tennisbanan nuförtiden. Det är såklart en smaksak, men titta till kanondokumentären McEnroe på SVT Play och kom tillbaka sen. Tennis var roligare förr, när spelarna diskuterade och samtalade intensivt under spelavbrotten. Och inte alltid på ett högljutt sätt.

En av de bättre snackpåsarna på touren i dag är den fjärderankade greken Stefanos Tsitsipas. I Netflix-dokumentären Break Point får vi se prov på munlädret när han försöker matcha Kyrgios i trash talk under Wimbledon 2022. Spoiler alert: det går sådär.

Nu är Tsitsipas återigen i snackropet, men denna gång har han inte en beef med en motspelare. I fokus: ett bi. Eller snarare ett biljud som kommer från någon i publiken. Klippet är från Cincinnati Masters och är en 99 sekunder lång uppvisning i riktigt konstig stämning.

Stefanos Tsitsipas. Foto: Getty Images

Tsitsipas svingar först sitt racket upprepade gånger för att avleda den imaginära getingen. När det går upp för honom att det inte handlar om ett riktigt bi, utan någon i publiken som imiterar ett bi, vädjar han till domaren.

”Oh yeah?” svarar domaren när Tsitsipas förklarar vad det är som pågår. Spelaren tar sedan själv situationen i egna händer och konfronterar publiken precis bakom honom i sann ”vem var det som kasta?!”-anda.

Någon i publiken pekar ihärdigt mot en kvinna iklädd en sån där golfskärmskepa, du vet.

”Det var hon som lät som ett bi!”. Foto: Getty Images

Bingo! Tsitsipas har lokaliserat den skyldiga biljudsimiterande personen. Nu ska han bara få henne utkastad. Han går åter fram till domaren och vädjar: ”Hon måste ut.”

Motspelaren Ben Shelton kommer fram och undrar även han vad det är som pågår.

”Publiken imiterar ett biljud”, svarar Tsitsipas.

Domaren chippar in att han ska ”ta tag i det”, vad nu det betyder.

Tsitsipas konfronterar istället själv golfskärmskepskvinnan som, av bilderna att döma, ser ut att ta på sig ansvaret och be om ursäkt. Och där stannar det hela.

Kolla själv på hela videon nedan. Det är 24 karatig guldstämning i knäpphet.

Hur matchen gick? Tsitsipas lyckades vinna över amerikanen Ben Shelton i två raka set.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.