Annons
Annons


En av de största ljuspunkterna i träningsmötet mellan Sverige och Argentina var att mittbacken Jonas Olsson skallade in sitt första mål i landslaget. Cafés Emil Persson ställde tre snabba frågor efter 3–2-matchen.

Annons

Hur kändes det att göra första landslagsmålet?
– Speciellt. Särskilt att få göra det på hemmaplan var roligt. Det är ju inte ofta man hamnar i målprotokollet. Klart att det är schyst att sätta in en glidtackling, men för alla som spelar fotboll är den roligaste känslan att göra mål. Jäkligt skönt. Dessutom har det varit mycket snack om att vi varit för dåliga på fasta situationer, både defensivt och offensivt, så den här samlingen tränade vi mycket på det – och det gav resultat.

Varför brast det i defensiven?
– Många orsaker. Första halvtimmen var vi lite naiva och anföll med för mycket folk. Samtidigt som de ”fuskade” i defensiven och hade tre-fyra spelare som stod kvar däruppe och fiskade. Vi fick nästan spela en-mot-en i backlinjen. Klart att det blir svårt då när man möter Agüero och Messi, framför allt när de får vända upp med boll framför oss. Det pratade vi mycket om i paus: att täta upp ytan mellan backlinje och mittfält. Stora delar av andra halvlek gick det bättre. Och sedan är ju deras första ett olyckligt självmål – ett inlägg och en touch som ställer Isaksson – och det andra är offside.

Hur stor betydelse har den här insatsen när ni samlas för den livsviktiga kvalmatchen mot Irland i mars?
– Resultatet har ingen betydelse. Generellt tror jag att det är positivt att vi spelade den här matchen. Även om man förlorar mot Argentina lär man sig mer av en sådan här match än av att möta Island eller Serbien, som vi gjorde i våras. Det finns också positiva grejer att fokusera på – som de fasta situationerna. Nu gjorde vi bägge målen på fasta. Det får vi ta med oss.

Emil Persson

Annons

Dela (2)
TweetaLaddar