Annons

Har du också reagerat på den virala ”dusch-råttan”?

I så fall har du bra intuition. Det är nämligen inte en råtta – och den duschar verkligen inte.

Joel Linde
Har du också reagerat på den virala

Internet har under det senaste dygnet häpnat över en video av något som ser ut som en råtta, som tillsynes står och tvättar sig på ett väldigt människolikt sätt.

Annons

Men precis som med mycket av det vi häpnas över på Internet så verkar det finnas en helt annan sida av detta mynt.

Så varför står då råttan och tvättar sig som en människa? För det första är det inte en råtta, utan en pacarana. För det andra står den högst sannolikt inte och tvättar sig.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Det där är ganska onaturliga rörelser. En gnagare skulle inte göra så om det inte vore för att den vill bli av med någonting, säger Tuomas Aivelo, som forskar på urbana råttors biologi på Helsingfors universitet, till Gizmodo.

– Jag tror att den är helt täckt i tvål och det är förmodligen ett problem för gnagaren. Den vill bara bli av med tvålen.

Tvålen kan sannolikt också vara smärtsam och irriterande för gnagaren, säger Aivelo.

Videon är från en Jose Correa i Peru och har spridits av de flesta stora viralsajter. Brittiska Metro skriver att han säger sig ha hittat pacaranan där.

– Jag skulle aldrig göra den illa. Jag bara filmade den och släppte den lös, säger han.

Gizmodo har kontaktat flera zoologer som alla är överens om att detta är ett onaturligt beteende för en råtta – förlåt, pacarana – och att den antingen blivit dränkt med tvål och försöker bli av med den, eller att den är någons husdjur och har tränats att göra så där.

Hur som helst kan vi vara säkra på att råttor eller andra gnagare inte står på bakbenen och duschar när vi inte tittar.

Annons

Dela (328)
Tweeta

Annons


Laddar