Hoppa till innehåll

Vivienne Westwoods premiär på Londons herrmodevecka – se bilderna

Jakob Adolfsson

Designern visade sin kollektion med både manliga och kvinnliga modeller.

När man får höra att den brittiska modeikonen Vivienne Westwood, 75, haft ett nytt upptåg i världen brukar det oftast vara något roligt. Senast 2015 tog hon kommandot över en stridsvagn och körde mot premiärministern David Camerons hus i Chadlington i Oxfordshire, Storbritannien. Stridsvagnsturen visade sig vara en protest mot en mineralutvinningsmetoden fracking.

På modeveckan i London visade Westwood sin höst/vinter-kollektion Ecotricity. Det är första gången som Vivienne Westwoods har en show för män under modeveckan i London. Kollektionen visades med både manliga och kvinnliga modeller. Kollektionen är skapad tillsammans med hennes designpartner Andreas Kronthaler.

Ecotricity i sin helhet för tankarna till kabukiteater. Teaterformen som med sin uttrycksfulla kumadorisminkning i rött och vitt ska skapa en dramatisk känsla hos åskådaren. Ecotricity återskapar samma form av uttryck som scensminket  men gör så i en mer minimalistisk tappning.

Se bilderna här

361864
361867

361871
image (2)
image (1)
image

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.