Hoppa till innehåll

Prada släpper retrofunk-kollektion – se bilderna

Jakob Adolfsson

Modehuset visade 70-tals-inspirerad kollektion i Milano.

The Warriors från 1979 var stilbildande som film. Med unik design och intressanta karaktärskoncept skapade regissören Walter Hill en film som än i dag kan ses som en av 70-talets bästa actionfilmer. Filmen utgår från en dystopisk framtidsbild av New York där gängen tagit över. Huvudgänget för filmen är The Warriors som leds av Swan, spelad av Michael Beck. De har en genomgående stil av kortklippt med svall , afrofrisyrer, röda skinnvästar, pompösa halsband med en känsla av hemmagjort. Filmen bjuder överlag på en stor mängd inspiration för den som älskar design, både i praktisk och kreativ form.

warriors
The Warriors blev förbjuden när den först kom till Sverige. Ett förbud som byggde på rädslan inför att svenska ungdomar skulle ta efter våldet i filmen.

Kultfilmen från 70-talets slut är inte långt bort i tankarna när man får se Pradas höst/och vinter-kollektion. Brunt, gult, fjädrar och stora kragar som skulle få Kool & The Gang att jubla. Kollektionen som visades i Milano hade en tydlig riktning åt retro men med en tillräcklig gnutta tidsenlighet i designen. Det italienska modehuset levererar en kollektion som hyllar funkmusiken och dess glansdagar med varma färgtoner i väntan på vårvädret.

Cafés modechef Daniel Lindström var på plats i Milano under modeveckan och rapporterade om Pradas kollektion, Acne Studios privata visning och de andra svenska inslagen. Läs hans blogg här.

Se bilderna här

prada-fw17-20

prada-fw17-34
prada-fw17-12
prada-fw17-13
prada-fw17-14

prada-fw17-15
prada-fw17-17
prada-fw17-18

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.