Annons
Annons

Så blandar du en Vodka Martini – med 5 bästa vodkasorterna

Vodka Martini – klassiskt, elegant, lättfixat och sjukt gott. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube tipsar om de fem bästa sorterna när du vill göra en riktigt bra hemmacocktail.

Andreas Grube

De senaste åren har vodka exploderat som premiumprodukt och idag är, eller åtminstone kan, vodka vara något helt annat än en smaklös groggbas vars enda uppgift är att tillföra alkohol. Med en riktigt bra vodka som utgångspunkt är den klassiska Vodka Martini en av mina absoluta favoritcocktails: sjukt god, enkel att göra och dessutom snygg.

Annons

Så här blandar jag min Vodka Martini:

  • 8 delar vodka
  • 1 del torr vermouth
  • Garnera med citronzest

Till skillnad från James Bond kör jag också helst stirred not shaken, men det är såklart en smaksak. Här är de fem bästa vodkorna att införskaffa om du vill göra en riktigt bra Vodka Martini.

Gilla Cafe.se på Facebook


Purity Vodka
(nr 86519, 298 kr)
Premiumvodka producerad utanför Eslöv, som har vunnit flest utmärkelser av all vodka i hela världen. Snyggt oljig och med smaker lime, lakrits och lite tropisk frukt. Så god att den går prima att dricka på egen hand. Prissänkt och finns i utvalda butiker plus beställningssortiment.


Belvedere Vodka
(nr 87335, 487, BS)
Rågbaserad polsk vodka med gott om anis, rågbröd och petroleum i doft och smak. I smaken även gott om vanilj och en lätt mineralton. Svingod.


Grey Goose
(nr 81899, 539 kr, BS)
Citrusdominerad vodka producerad i Frankrike. Ren, fräsch, lätt och elegant.


Absolut Elyx
(nr 86508, 539 kr, BS)
Kombinerar lätt sötma med kryddig pepprighet och massor av vanilj i smaken. Inte alls dumt, och helt klart Absoluts flaggskepp.


Stolichnaya
(nr 95, 179 kr)
En riktigt klassiker, som egentligen kanske inte har i premiumsegmentet att göra, men som jag ändå gillar. Lite skitigare, lite råare, och med doft och smak av färska örter, citrusskal och lite päron.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar