Annons

[nggallery id=320]

I veckan var det Sverigepremiär för Volvos nya modell XC60. Cafe.se var på plats och tog ett snack med chefsdesignerna Al Briscoe och Jonathan Disley, som förvånade många när de avslöjade sina inspirationskällor: Steven Tyler, Angelina Jolie och Sean Connery.

– Alla tre inger ett enormt självförtroende, säger Jonathan Disley. Och man känner ett slags lugn i sig när man ser dem. När Sean Connery höjer på sitt ena ögonbryn stannar världen upp.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

För att inte tala om Steven Tyler som är självförtroende personifierat. Just självförtroende var ordet som ledsagade oss i vårt designarbete.

Trots den cockpit-inspirerade interiören och den kaxiga fronten, som på något sätt påminner om just Steven Tyler, är bilen Volvos säkraste någonsin. Bland annat är XC60 standardutrustad med ett raffinerat säkerhetssystem vid namn City Safety.

Vad innebär City Safety?
– Systemet är verksamt i hastigheter från 15 till 30km/h i timmen, säger Al Briscoe. och bromsar automatiskt in bilen om föraren är på väg in i något framför. 75 procent av alla kollisionsolyckor sker i hastigheter upp till 30 km/h.

Bra för att hålla Steven Tyler-grillen intakt alltså?
– Precis.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar