Hoppa till innehåll

Så enkelt gör du din egen wienernougat hemma

Bilden är borttagen
Boel Ottme

Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.

ca 30 bitar

200 g mjölkchoklad
250 g nougat
25 g pistaschnötter
100 g rostade mandelspån

Gör så här:

1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.

2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.

3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.

Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.

Artikeln publicerades först på Hemmets.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.