Annons
Annons

Så enkelt gör du din egen wienernougat hemma

Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.

Boel Ottme
Foto: Pontus Ferneman

ca 30 bitar

200 g mjölkchoklad
250 g nougat
25 g pistaschnötter
100 g rostade mandelspån

Gör så här:

1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.

Annons

2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.

Gilla Cafe.se på Facebook

3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.

Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.

Artikeln publicerades först på Hemmets.

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar