Annons


I kväll klockan 21.00 har Filip och Fredriks nya program Hissen premiär i Kanal 5. Cafés Johannes Hobohm passade på att ställa några frågor till ena halvan av programledarduon, Fredrik Wikingsson.

* * *

Du och Filip har ju alltid varit mästare på att själva utveckla nya programidéer. Hur kom Hissen till?
– En sak ska du ha klar för dig, käre Johannes! Historier om hur TV-program kom till involverar ALDRIG någonting spännande. Jag uppskattar det till att det är mer spännande att redogöra för ljudet när en post-it-lapp lämnar sitt block. SAKNADEN som man kan läsa in där, när lappen lämnar den tätt packade flocken.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Om du hade fått ha gäster från hela världen i programmet, vilken är drömkonstellationen?
– Det hade varit MUMMA att föra samman Lady Gaga och Thomas Quick, men jag inser mycket väl att där finns komplikationer.

Hur resonerade ni när ni parade ihop gästerna?
– Ibland ville vi rota i kärlekshistorier, som mellan Måns och Felix Herngren eller Carina Berg och Annika Lantz, ibland ville vi bara ha en kontrastrik blandning där Nitro möter Glycerin i en trevlig jävla kombo, som med Puma Swede och Mark Levengood eller Lasse Kronér och Anna Anka.

Kan du i en snabb ”elevator-pitch” berätta varför man ska se premiären av Hissen 21.00 i Kanal 5 i kväll?
– För att jag ser ut som ett vattenlik för första gången i TV, för att det visar sig att Lasse Kronér haft en limsniffarperiod, för att Anna Anka pratar om hur rädd hon är för ”the vegetable stage” (sic) och för att Filip vid ett tillfälle blir så bottenlöst besviken att man ser RAKT IN i hans giriga själ. Det blir kort sagt en trevlig jävla stund.

Johannes Hobohm

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar