Spahotellet lanserar egen sake – och bygger en ny bar
Spahotellet Yasuragi utanför Stockholm lanserar en egen sake i samarbete med ett japanskt sakebryggeri.
Nu kan du dricka ett glas japansk alkoholdryck när du ändå häller vatten på dig själv med en trähink, överväger att instagramma utomhuspoolen och funderar på om du verkligen kan ta med dig badrocken hem.
Spahotellet Yasuragi strax utanför Stockholm har tillsammans med sake-sommelieren Dan Jay Olsson tagit fram en egen sake att servera sina gäster. Under hösten var Dan i bryggeriet i byn Suwa, utanför japanska Nagano – och nu har de första flaskorna kommit till Yasuragi.
– Jag har valt en sake av absolut högsta kvalitet. En mjuk kropp med flirtig fruktighet som balanserar med finstämda dofter av anis och alpblommor, allt i en modern och stilfull flaska, säger Dan Jay Olsson.
Yasuragis sake kan avnjutas som den är eller tillsammans med små japanska tilltugg i den nya sakebaren Totoro där de skapat känslan av en riktig Izakaya-bar i Tokyo. Drycken kommer till en början endast att serveras på Yasuragi och finns inte att beställa på Systembolaget.
Sake är en japansk alkoholdryck som görs av polerat ris. Den påminner om vin, men tillverkningsmetoden liknar mer ölbryggning. Sake kan drickas både varm och kall, i glas eller en liten kopp. Alkoholhalten ligger kring 14–16 procent.
Artikel från Elle mat & vin.