Yung Lean och Bladee släpper fulsnygg indieplatta

Yung lean och ett skivomslag till psykos.

De två vännerna har länge samarbetat men först idag släpps Yung Lean och Bladees första gemensamma fullängdare ”Psykos”, ett album som drar åt indie från tidigt 00-tal och postpunk. Precis som vanligt är gränsen mellan fult och fint hårfin.

Robin Åberg | Foto: Getty Images och skivomslag / Kollage  |  Publicerad 2024-03-13 10:45  |  Lästid: < 1 minuter

Ständiga outsiders men också, sedan genombrottet under tidiga 2010-talet, ständigt aktuella. Yung Lean och Bladee är inte rädda för att experimentera inom det fulsnygga-spektrumet, och fulsnyggt är det även på nya plattan Psykos.

Över åtta spår blandar duon The XX-basgångar, plockande indiegitarrer, stadiga trummor med tydliga, starka melodier som sjungs eller rappas på engelska med oblyg brytning. Även om de är just en duo så låter det mer som ett deppigt band från 15 år sedan och det är inte negativt menat.

Pressbild och omslag. Foto pressbild: Guz Reichwald.

Precis som vanligt är första reaktionen konfunderad men duon vinner snabbt över lyssnaren med ett anslag som känns naket, ärligt och mörkt.

Samtliga låtar är skrivna av Yung Lean (Jonatan Leandoer Håstad) och Bladee (Benjamin Reichwald) och plattan är producerad av Palmistry och silent$ky.

Psykos ges ut av Year0001 och finns att lyssna på via streamingtjänster nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-13 10:45