Hoppa till innehåll

Popup-restaurangen förbjuder mobiler – och existerar bara under en kväll

Olle Arnell

Edin Dzemat står för maten och bartendern Josephine Sondlo för drinkarna när Popup-restaurangen Nuet by Zacapa hålls på Paradiso i Stockholm.

Nuet by Zacapa. Foto: Frida Möller, Studio Emma Svensson
Nuet by Zacapa. Foto: Frida Möller, Studio Emma Svensson

Enligt en Sifo-undersökning spenderar vi svenskar mycket tid och pengar på att planera, handla och tillaga maten vi äter, men en tredjedel av oss lägger endast 5-15 minuter på att äta middag under vardagarna.

Restaurangkonceptet Nuet vill ge middagen den tid och uppmärksamhet den förtjänar. Därför förbjuds alla digitala enheter under middagen, så att gästerna ska kunna fokusera på smakerna och samtalen istället.

Maten lagas av stjärnkocken Edin Dzemat och bartendern Josephine Sondlo (Nordens bästa bartender 2017) blandar passande cocktails till trerättersmiddagen. Menyn avslöjas först i efterhand och gästerna uppmanas att själva gissa och identifiera vad de ätit, för att på så sätt vara mer närvarande och i, just det, nuet.

Josephine Sondlo och Edin Dzemat.
Josephine Sondlo och Edin Dzemat.

– I min roll som kock ger jag en extrem respekt till råvarorna och tillagningen, och försöker att även ge ätandet den respekt det förtjänar. Jag har genom åren på min restaurang fått uppleva vad en mysig miljö och god mat kan göra för ett sällskap eller ett par. Att få möjlighet att maximera fantastisk mat och dryck med nya spännande samtal känns väldigt kul, säger Edin Dzemat.

Josephine Sondlo har kompletterad måltiden med spännande cocktails för att garantera den ultimata smakupplevelsen.

Nuet by Zacapa gäster Paradiso den 23 januari 2018.

– Jag har alltid varit intresserad av hur olika ämnen reagerar och interagerar med varandra, kemi och fysik, helt enkelt. Varför smakerna är på ett sätt när det är kallt, och på ett annat sätt när det är rumstempererat. På samma sätt fascinerar det mig hur människor reagerar och interagerar med varandra när de gör något de inte är helt vana vid, säger Josephine Sondlo.

Det är rommärket Zacapa som står bakom middagen som hålls på Paradiso i Stockholm den 24 januari 2018 med två sittningar, 17-19 samt 20-22. Bokning sker via den här länken. Middagen kostar 995 kr inklusive mat och dryck och pågår under två timmar.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.