Hoppa till innehåll

Zlatan säger bara sanningen

På senare tid har flera röster i media påstått att Zlatan inte är snäll, utan faktiskt ganska taskig. Rentav en mobbare. Metros Lisa Magnusson skrev i sin krönika ”Sluta hylla mobbaren Zlatan” att Zlatan till sportjournalisten Robert Laul en gång sagt: ”Fyfan vad ful du är”. Patrick Ekwall ska ha fått höra att han ”luktar illa”. … Continued

sf.php

På senare tid har flera röster i media påstått att Zlatan inte är snäll, utan faktiskt ganska taskig. Rentav en mobbare. Metros Lisa Magnusson skrev i sin krönika ”Sluta hylla mobbaren Zlatan” att Zlatan till sportjournalisten Robert Laul en gång sagt: ”Fyfan vad ful du är”. Patrick Ekwall ska ha fått höra att han ”luktar illa”. Alex och Sigge avslöjade nyss i sin podcast hur Zlatan, efter att han har spelat fotboll med en tonårskille, sagt: ”Gå nu hem och skriv i din dagbok att du fått spela med Zlatan. För det kommer aldrig hända igen.”

Det jag undrar är: vill Lisa Magnusson och Alex och Sigge att Zlatan ska ljuga, eller? För det låter som det. Det låter som att de tycker att Zlatan inte ska tala sanning.

Det är ju nämligen det han gör. Han är bara ärlig. En superärlig kille. Vem kan påstå att någon av citaten ovan är falska? Jag menar: hur stor chans är det egentligen att en liten tonårsunge kommer spela fotboll med Zlatan igen? Zlatan ska ju sluta spela när som helst. Vad vet vi om hur Patrick Ekwall luktade den gången? Garanterat mindre än Zlatan. Och ärligt talat. Hur hade det låtit om Zlatan sa att Robert Laul var snygg? Det hade låtit som ljug, det är vad det hade låtit som.

Lite andra saker Zlatan sagt som är helt sanna:

”Det finns bara en Zlatan”. Sant. ”Zlatan är Zlatan”. Sant. På frågan om vad flickvännen fått i förlovningspresent: ”Vad hon fick? Hon fick Zlatan.” Sant. ”Jag behöver inte media, det är media som behöver mig.” Jättesant.

Sant, sant, supersant. Allt Zlatan säger är sant. Lisa Magnusson, Alex och Sigge och en massa folk på internet kanske menar att Zlatan inte är Zlatan? Att det finns fler än en Zlatan? I så fall måste de vara galna. Såna ska man inte lyssna på.

Zlatan är ingen mobbare. Zlatan är bara ärlig. Alla borde vara lika ärliga som Zlatan. Själv är jag rädd för vad som skulle hända om Zlatan började ljuga.

Vad vore det för ett föredöme?  

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.