Sveriges mäktigaste sedel – Zlatanlappen dyrast på Musikhjälpen

Mäktigare tavla blir svårt att hitta.

Joel Linde | Foto Bingo Rimér  |  Publicerad 2016-12-19 14:03  |  Lästid: < 1 minuter

Musikhjälpen 2016 avslutades under söndagen till höga jubel när det gamla rekordet på 31 miljoner krossades av årets siffror – 49 miljoner kronor!

3,4 av de miljonerna kom in genom Filip och Fredriks auktion, där de lovade att göra en reklamfilm för högstbjudande företag. Det är ny rekordsumma för en enskild auktion under Musikhjälpens historia.

Men vissa av svenska folkets auktioner pågår fortfarande, även om Musikhjälpens egna officiella insamlingar är avslutade. Den auktion från folket som just nu har det högsta budet är fotografen Bingo Rimérs tavla av Zlatan Ibrahimovic på en svensk tusenlapp.

"Zlatan Ibrahimovic har tidigare diskuterats som modell för de svenska pengarna. När den nya tvåhundralappen behövde ett motiv nämndes 35-åringen som tänkbart alternativ. Bingo Rimér tog kampanjandet till en helt egen nivå och skapade en gigantisk tavla som föreställer just en tänkbar Zlatan-sedel. En tusenlapp," står det om tavlan.

Just nu ligger det högsta budet på 100 000 kronor och auktionen avslutas den 20 december klockan 19:07. Zlatan Ibrahimovic hjälpte även till att dra in 66 766 kronor när ett exklusivt, signerat foto av honom auktionerades ut.

zlatan-tusenlapp
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 15:30