10 galna outfits från catwalken på världens trendigaste mässa

Oliver Beckman | Foto: Giovanni Giannoni  |  Publicerad 2016-01-14 18:52  |  Lästid: 3 minuter

Pitti Uomos modemässa på Fortezza da Basso i Florens började i tisdags med en pampig invigningsceremoni och når sin avslutning i morgon. Flera hundratals plagg har visats upp under de här dagarna och då vi är vana vid att se herrmodekläder på dessa tillställningar som är, nästintill, perfekta har vi valt att lista de kläder som varit… hur ska vi säga… lite speciella.

1. juun j
Kommentar: Snygg rock med foder. Värmer garanterat under årstider som denna. Problemet? Ja, gillar du inte långa blickar från din omgivning är det här stoooora plagget kanske inget för dig.

2. juun j
Kommentar: Over-sizeade plagg kan vara sjukt snyggt på rätt person. Men just den här jackan ser nästan overkligt stor ut. Väldigt fin, dock.

3. juun j
Kommentar: Byxorna är det som blicken först fastnar på och det är kanske inte särskilt konstigt. Den vida passformen bryter verkligen mönstret på övriga looken.

4. juun j
Kommentar: Outfit i ljus kamelton. Läckert! Jackan ser nästan ut som en superhjältes, vilket kan göra den svår att bära upp. Kräver sin man, eller superhjälte för den delen.

5. international woolmark prize
Kommentar: Harry Potter ringde och ville ha sina glasögon tillbaka.

7. international woolmark prize
Kommentar: ”I’m blue da ba dee, da ba die”, som Eiffel 65 sjöng i en gammal 90-talshit. Blått i alla dess former och nyanser, vilket nästan kan kännas parodiskt, men som på något sätt ändå blir snyggt.

8. international woolmark prize
Kommentar: Alla älskar vi en snygg stickad tröja. Som vanligtvis når ner till midjan, men den här modellen väljer att bryta trenden och ger ner till knäna istället. Känns…. speciellt.

6. international woolmark prize
Kommentar: Ett blått klädesplagg som för associationerna till Lenny Kravitz märkliga sätt att bära upp en scarf. Minns du?

lenny
Fortfarande lika roligt..

9. Vittorio Branchizio
Kommentar: Ja. Snyggt. Men vad är det för något? Ser du det?

Juun.J. Menswear Guest Designer @ Pitti Uomo 89 - 028
Kommentar: Ungefär så här såg man ut när man lånat pappas kostym som liten.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-28 10:28