Hoppa till innehåll

10 hetaste filmerna och serierna att streama i juni

Sportdokumentärer, Star Wars och den efterlängtade streamingpremiären för en hyllad roadtrip. Junis utbud bjuder på någonting för alla.

The Acolyte

Serie | 4 juni på Disney +

Den nya Star Wars-serien går tillbaka till en tid många år innan filmerna utspelar sig och bjöd tidigare i år på årets kanske snyggaste poster. Men en poster gör ju inte en serie, som man brukar säga. Vi håller tummarna för den här som ser klädsamt mörk ut och bjuder på snygga martial arts-scener.

The Boys (säsong 4)

Serie | 13 juni på Prime Video

Denna gränslösa superhjältetolkning har hållit fanan högt i tre säsonger och en spinoff, så förväntningarna är mycket höga när det moraliskt tvivelaktiga gänget återvänder till Prime Video i sommar.

Federer: Twelve Final Days

Dokumentär | 20 juni på Prime Video

Intim dokumentär om tennislegendaren Roger Federers sista tolv dagar som proffsspelare. Utöver intima intervjuer med filmens huvudperson kommer vi även bjudas på intervjuer med tennisprofiler som Rafael Nadal och Novak Djokovic.

House of the Dragon (säsong 2)

Serie | 17 juni på Max

Alla som inte kan få nog av drakar och komplicerades familjerelationer lär bli nöjda när denna Game of Thrones-prequel återvänder. Förhoppningsvis har den fått upp farten efter en hyllad men tempomässigt lite ojämn första säsong.

Get Out

Film | 16 juni på Netflix

Jordan Peeles stora genombrott som skräckregissör blev hyllat av såväl kritiker som publik. Missade du denna krypande läskiga film när den släpptes är det hög tid att ta igen det nu. Den håller även finfint för både en och två omtittningar.

The Way Way Back

Film | 7 juni på SVT Play

En briljant, somrig coming of age med hjärtat på rätta stället och grymma rollprestationer från bland andra Sam Rockwell, Steve Carrell och Toni Collette. Vi följer en ung kille som tar sommarjobb på ett vattenland, blir kär och får någon sorts fadersfigur. Det är en en ren kulturgärning att SVT Play tar in denna lite förbisedda pärla i utbudet.

The Tattooist of Auschwitz (säsong 1)

Serie | 7 juni på Skyshowtime

Verklighetsbaserat drama om Lali som hamnar i Auschwitz och får i uppdrag att tatuera de andra fångarna. Där blir han förälskad i Gita.

Den sista resan

Dokumentär | 17 juni på Viaplay

Efter en oöverträffad biosuccé landar nu Filip och Fredriks omtyckta dokumentär som hyr- och köpfilm på Viaplay. Tillhör du det dussin svenskar som inte sett filmen är det nu ett utmärkt tillfälle.

Mad Men (säsong 1-7)

Serie | 1 juni på Viaplay

Den felfritt klädda dramaserien om livet på en reklambyrå på 60-talets Madison Avenue kommer nu i sin helhet till Viaplay. Anledningen till att alla blev besatta av Jon Hamm.

Pig

Film | 1 juni på Viaplay

En mycket okonventionell liten berättelse om en ensling vars enda sällskap är ett tryffelsvin. Den bästa film Nicolas Cage gjort, hittills.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.