Hoppa till innehåll

10 hetaste nyheterna på Netflix i februari

Nyheter på Netflix i februari
Jonas Fiskáare

Café plockar ut det bästa Netflix har att erbjuda under februari månad.

Ny månad betyder nya tillskott i Netflix utbud. Januari var en bra månad med mycket matnyttigt i katalogen, med massor av ny film och serier, bland annat den franska pusseldeckaren Lupin. Februari ser inte ut att bli sämre. På listan över nytillkomna bidrag finner vi samtliga säsonger av skrattgaranten Parks And Recreation, spännande true crime, ett sant westerndrama med Tom Hanks i huvudrollen, en dokumentär om en av fotbollens allra största profiler – och såklart den gastkramande svenska thrillern Red Dot.

Ja, menyn är fullproppad med nytt och efterlängtat streaminggodisar som garanterat kommer göra tillvaron en smula drägligare. I vanlig ordning har Café synat hela listan och plockat ut absoluta guldkornen. Här är 10 heta nyheter som landar på Netflix i februari.

SERIER

1. Parks And Recreation (alla säsonger) | 3 februari

Netflix släppte som bekant samtliga säsonger av den amerikanska sitcom-serien The Office i början av året. Och skrattfesten fortsätter, när nu också alla säsonger av hysteriskt roliga Parks and Recreation anländer på plattformen i början av månaden. Serien handlar om en kommunalpolitiker i delstaten Indiana och hennes desperata försök att förbättra sin stad och samtidigt klättra på karriärstegen. Något som är är lättare sagt än gjort ska det visa sig.

2. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel | 10 Februari

Collegestudenten Elisa Lam försvann under mystiska omständigheter 2013 efter att ha checkat in på det ökända Cecil Hotel. Snart börjar personer engagera sig i hennes försvinnande. Vad är det egentligen som har hänt? Spännande true crime-dokumentär som gör en djupdykning i brottslighetens mörkaste skrymslen. Från samma skapare som hyllade The Ted Bundy Tapes

3. The Crew| 15 februari

Komedi om en chef för ett NASCAR-stall och hans starkt sammansvetsade team vars verklighet vänds upp och ner när de får en ny ägare som börjar röra om i grytan.

4. Bakom hennes ögon| 17 februari

Dramaserie om en ensamstående mamma som hamnar i ett knivig sits när hon inleder en affär med sin psykolog – samtidigt som hon börjat bonda med hans mystiska fru.

5. Tribes of Europa | 19 februari

Futuristisk sci-fi där vi flyttats fram till år 2074 och världen precis har drabbats av en global katastrof. Tre syskon ger sig ut för att förändra Europas öde efter att kontinenten splittrats i en massa småstater som nu slåss om makten.

FILMER

6. News of the World| 10 februari

Westernrulle där Tom Hanks spelar en krigsveteran från amerikanska inbördeskriget som livnär sig på att åka runt och läsa nyheterna. När han kommer i kontakt med en föräldralös flicka ger han sig ut på en farlig resa genom Texas för att finna henne ett nytt hem.

7. Red Dot| 11 februari

Månadens stora filmsläpp är också den första svenska originalfilmen på Netflix. I en psykologisk thriller får vi följa ett ungt par som väntar barn och som ger sig iväg på en skidresa för att få äktenskapet på fötter igen. Men plötsligt brakar helvetet i vinterlandet loss när de jagas av en okänd mördare.

8. The Danish Girl| 16 februari

Drama baserat på den sanna historien om Lili Elbe, en av de första personen i världen att få könsbekräftande vård. En stjärnspäckad film med Oscarsvinnarna Eddie Redmayne och svenska Alicia Vikander i huvudrollerna.

9. Pelé | 23 februari

Med Maradonas hastiga bortgång har Pelé hamnat lite i skymundan i diskussionen om vem som är fotbollens bästa genom tiderna. Men oavsett vems parti man tar, var brassen ohotad nummer ett under sina aktiva år. Nu släpper Netflix en dokumentär om personen och hans fantastiska framgångar fotbollsplanen – ett måste för alla fotbollsälskare.

10. Fångade av en våg| 26 februari

Ett tonårsdrama om en sommarflirt mellan två unga personer under en het sommar på Sicilien. Snabbt ska det hela dock få en oväntad och tragisk vändning, vilket tvingar dem båda att växa upp alldeles för snabbt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.