10 hetaste nyheterna på Netflix i mars

Spenser Confidential på netflix

En film och en serie med den gemensamma nämnaren fotboll, en norsk skräckserie med mörk skandinavisk humor och säsong 3 av Ozark. Jodå, det blir åka av hos streamingjätten även i mars.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-02-26 13:40  |  Lästid: 3 minuter

Efter en ovanligt nyhetsfattig februari hos vår allas kära streamingjätte Netflix tycks samma streamingjätte nu trycka på lite extra bland nyheterna i mars månad. Eller vad sägs som en förmodad treplus-actionrulle med Mark Wahlberg, en dramaserie om hur fotbollen gick från överklassport till folklig dito under Englands 1870-tal och en dokumentärserie om en galen djurparksägare vid namn Joe Exotic?

Café plockar sin vana trogen ut de mest potenta nytillskotten i Netflix oändliga streamingutbud. Här är de 10 absolut hetaste nyheterna i mars!

TV-SERIER


1. Peaky Blinders, säsong 5 | 1 mars

Gangsterdramat om familjen Shelby, med en baskerprydd undercut-tjusigt klippt Cillian Murphy i spetsen, rullar vidare med sin femte säsong, en säsong förvisso funnits att streama på Cmore ett tag. Men nu finns den hos streamingjätten – och har såklart en odiskutabel plats på hetaste nyheter-listan.

2. Bloodride | 13 mars

Att norskt tv-drama går starkt är inget nytt, på senare tid har framförallt omtalade Succession-liknande Exit varit på mångas läppar även i storebrorsgrannlandet Sverige. Nu kommer nästa norska Netflix-serie Bloodride, en antologiserie som blandar skräck med mörk skandinavisk humor – där varje avsnitt ska ha en egen distinkt historia i ett realistiskt men samtidigt väldigt märkligt universum.

3. 100 Humans | 13 mars

100 personer med olika bakgrund samlas under ett tak och deltar i olika experiment, som Netflix beskriver som ”lekfulla”, som rör kön, ålder, lycka och andra prylar som det innebär att vara människa. Och om det inte framgått är det alltså tal om en realityserie.

4. Ozark, säsong 3 | 27 mars

Det mörka Emmy-prisade dramat är tillbaka med en tredje säsong. Jason Bateman, som senast sågs i mystiska HBO-serien The Outsider (tips!) är tillbaka tillsammans med Laura Linney. Enligt Netflix startar den tredje säsongen sex månader efter den andra säsongens slut och kretsar kring vad Batemans och Linneys karaktärer (Marty och Wendy) ska göra härnäst. Vi förväntar oss inte något annan än ytterligare en spännande toppensäsong av den hyllade serien.

5. The English Game | Nån gång i mars

The name of the game – football! Den här Netflix-serien har förvisso inte fått något premiärdatum ännu, men står med på Netflix utskickslista över nya serier i mars. Premissen är enkel: I 1870-talets England träffas två fotbollsspelare från olika samhällsklasser och formar ett oväntat vänskapsband. Ett vänskapsband som ska visa sig betyda precis allt för att göra den dåvarande överklassporten till en sport för folket. Bakom serien står Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes som har samlat en riktigt stark skådisensemble (givetvis är alla 100 procent britter) vilket lovar GOTT.

FILMER


6. Spirited Away | 1 mars

Nyheten om att Netflix värvat Studio Ghiblis tunga filmkatalog togs emot med den entusiasm den förtjäntar. Bland den japanska animefilmstudions digra katalog finns många guldkorn, men frågan är om inte den mest kända (och också bästa?) filmen är Spirited Away? En film som förtjänar både en och två omtittningar.

7. Spenser Confidential | 6 mars

Spenser Confidential verkar bli en fullspäckad actionrulle med en ”rolig” Mark Wahlberg. Alltså inte skitbra – men inte heller tvärusel. Dessutom är den väldigt gaddade artisten Post Malone med på ett hörn.

8. Ultras | 20 mars

Italiensk spelfilm om fanatiska fotbollssupportrar – ultras – i Neapel. Netflix beskriver filmen som ”En uppväxtskildring med vänskap över generationsgränserna som utspelar sig bland fanatiska fotbollssupportrar under de sista fem veckorna av ett fotbollsmästerskap”. Tillräckligt för att fånga ens intresse.

9. Curtiz | 25 mars

Ungersk film om hur den drivne och arrogante filmregissören Micheal Curtiz navigerar sig fram genom tung filmbolagspolitik och familjedraman i samband av produktionen av superklassikern Casablanca med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman från 1942.

DOKUMENTÄRER


10. Tiger King: Tigeruppfödningens mörka värld | 20 mars

En dokumentärserie om rivalitet mellan två (stora) kattdjursexcentriker. Joe Exotic (dundertaget efternamn?) är en kontroversiell djurparksägare som dras in i ett beställningsmord. Netflix själva utlovar en ”undre värld så bisarr att du måste se den med egna ögon”. Med tanke på kvalitén på Netflix egna dokumentärer på senaste tiden borgar det för spännande tittning.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-26 13:53