Hoppa till innehåll

10 hetaste serierna och filmerna att streama i augusti

Nya tv-serier och filmer med premiär i augusti 2023 på streamingtjänsterna Netflix, Prime Video, SVT Play, HBO Max och Disney+

Ett kungligt kärkelsdrama med Uma Thurman, en ny säsong av restaurangserien ”The Bear” och mer Star Warsk ljussabelfäktning i ”Ahsoka” är några av höjdpunkterna när streamingtjänsterna dukar upp för augusti.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Film | Premiär 2 augusti på Disney+.

Foto: Disney+

I ett tungrott Marveluniversum sticker Guardians of the Galaxy-filmerna ut som en garvig ljusglimt de senaste åren. Bara några månader efter att den tredje filmen haft biopremiär landar den nu på Disneys streamingtjänst. I trean har antihjältarna börjat anpassa sig till livet på Knowhere, men som så ofta förr väntar det nya faror, och ett universum att skydda, på andra sidan av lugnet. Räkna med att tvättbjörnen Rocket återigen stjäl showen.

The Bear, säsong 2

Serie | Premiär 2 augusti på Disney+.

Foto: FX/Disney+

Äntligen kommer den andra säsongen av Disney+ och FX:s överraskande restaurangserie-hit från förra året. I den andra säsongen jobbar “Carmy” (Jeremy Allen White) och hans köksgäng med att ta sin restaurang till nästa nivå. Något som innebär att karaktärerna tvingas kämpa med bagage från förr som de måste ta tag i för att kunna utveckla sig själva – och restaurangen.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, säsong 2

Serie | Premiär 7 augusti på HBO Max.

Foto: HBO Max

I den första säsongen fick vi följa hur den skrupelfria ägaren Jerry Buss (John C. Reilly) förvandlade basketlaget Los Angeles Lakers till ett titelvinnande lag som var lika mycket ett underhållande arenaspektakel som ett idrottslag. Mycket tack vare karismabomben och rookiestjärnan Earvin ”Magic” Johnson. Den första säsongen fokuserade enbart på säsongen 1979/1980. I den nya säsongen är tidsspannet mer tilltaget och sträcker sig mellan 1980 till 1984. Enligt HBO verkar en hel del kretsa kring rivaliteten mellan dåtidens storstjärnor Magic Johnson och Boston Celtics Larry Bird. Sevärd sportserie med bland andra favoriten Adrien Brody som Lakerstränaren Pat Riley.

https://www.youtube.com/watch?v=ksJnU-3AC3Q&ab_channel=JoBloStreaming%26TVTrailers

Painkiller

Serie | Premiär 10 augusti på Netflix.

Foto: Netflix

Det har gjorts mängder av dokumentärer om den förödande amerikanska opiodkrisen det senaste halvdecenniet och 2021 kom sevärda miniserien Dopesick, med Michael Keaton i huvudrollen, på samma tema. I Netflix nya Oxycontindrama spelar Matthew Broderick och West Duchovny, yes! Davids dotter, huvudrollerna. ”Orsakerna till den amerikanska opiodkrisen och dess konsekvenser skildras i det här dramat om förövarna, offren och en kvinna som jagade sanning”, skriver Netflix själva om seriens handling. Serien är baserad på Patrick Radden Keefes artikel om läkemedelsfamiljen Sackler samt en reportagebok av Barry Meier.

https://www.youtube.com/watch?v=24-YonhNS0Y

We Are Newcastle United

Dokumentärserie | Premiär 11 augusti på Prime Video.

Foto: Getty Images

Amazon har genom dokumentärserierna All or Nothing lagt beslag på titeln streamingbäst i klassen i den smala genren ”dokumentärer om Premier League-lag”. Newcastle-dokumentären ryms inte under All or Nothing-parollen, men verkar följa samma dramaturgiska kurva som de tidigare om Arsenal, Manchester City och Tottenham. Med klubbikonen Alan Shearers berättarröst lotsas tittaren igenom den händelserika Newcastle-säsongen 2022/23. Sveriges forwardstolthet Alexander Isak spelar en viktig roll under den första hela ligasäsongen sedan den statliga saudiska investeringsfonden började pumpa in pengar i ”Magpies”.

Red, White & Royal Blue

Film | Premiär 11 augusti på Prime Video.

Foto: Prime Video

Eftersom världen inte kan få nog av kungliga kärleksdraman så kommer här ett till. Red, White & Royal Blue bygger på Casey McQuistons bästsäljande roman med samma namn och involverar en prins från Storbritannien och en presidentson från USA (presidenten spelas för övrigt av Uma Thurman). Presidentsonen och prinsen delar deras fördelaktiga yttre och båda är poppis internationellt. Dock verkar de båda avsky varandra, något som skapar oroligheter mellan länderna. Gissningsvis sker det sedan något som vänder på steken.

Boris Becker: Tenniskungens fall

Dokumentärfilm i två delar | Premiär 13 augusti på SVT och SVT Play.

Foto: Abacus

För några månader släpptes en dokumentär på Apple TV+ om den tyske strulputtespelaren Boris ”Boom-Boom” Becker, lagom tajmad till att den gamle tenniskungen själv släpptes från fängelset efter att ha suttit inspärrad för ekonomisk brottslighet. Nu släpps ytterligare en dokumentär om den tidigare världsettan som 1985 vann sin första Grand Slam-titel i Wimbledon redan som 17-åring. Stephen Finnigans dokumentär, som tidigare bland annat gjort Stephen Hawking-dokumentären Hawking, handlar dock mer om personen Boris Becker och hur destruktiv berömmelse kan vara. Människor som står nära Becker berättar om girighet, egoism, arrogans och konstant otrohet.

Depp v. Heard

Dokumentärserie | Premiär 16 augusti på Netflix.

Foto: Netflix

Nu kommer en dokumentärserie i tre delar om Hollywood-rättegången hela världen pratade, och hade åsikter, om förra året. Netflix utlovar Johnny Depp och Amber Heards vittnesmål sida vid sida ”för första gången” och rättegångens efterspel. Lär återigen skapa rubriker och kommentarsfältsdebatter.

Star Wars Ahsoka

Serie | Premiär 23 augusti på Disney+.

Foto: Disney+

Obi-Wan Kenobi, The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Andor och nu Ahsoka. Disneys innehållskran är fortsatt på max vad det gäller sin käraste rättighet (förlåt Marvel). Och då ska vi inte glömma alla animerade serier såsom Resistance och Bad Batch. Seriens huvudkaraktär som också namngivit serien har blivit en fan-favorit de senaste åren när hon figurerat i Rebels, Clone Wars och The Mandalorian. I den nya serien får vi följa när den tidigare jedin Ahsoka Tano utforskar ett hot som närmar sig för att skada galaxen. Att döma av förhandssnacket verkar de mest inbitna Star Wars-vännerna vara positivt inställda till serien. Ett gott tecken, kanske.

LÄS OCKSÅ: Alla 23 Star Wars-filmer och serier – så placerar de sig kronologiskt i handlingen

Choose Love

Film | Premiär på Netflix 31 augusti.

Foto: Netflix

Kommer du ihåg hur Black Mirror: Bandersnatch anammade det gamla tv-spelsknepet och lät tittaren bestämma utgången av historien genom att göra vissa val åt karaktären? Well, nu landar den interaktiva berättarformen i en rom-com för första gången på Netflix. I Choose Love är Camis (Laura Marano) kärleksliv i dina händer – du bestämmer sonika vilken av ett gäng potentiella kärlekspartners hon ska satsa på. Det utlovas flera olika slut beroende på hur du väljer och vrakar bland alternativen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.