10 idiotiska appar vi minns med värme

De första åren med iPhone var mycket märkliga. Trevande. Man visste inte exakt vad en app var, så man chansade. Och tur är väl det, annars hade vi blivit utan de här dunderklassikerna!

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-05-16 13:02  |  Lästid: 3 minuter

1. Ölglaset

En app som näst intill perfekt imiterade upplevelsen av att dricka en kall öl. Den var tro det eller ej gratis, men för en extra slant kunde man återskapa känslan av att dricka ett glas mjölk.

2. Ljussabeln

En app som näst intill perfekt återskapade känslan av att fäktas med ett lasersvärd. Man tände upp dem på en fest, fäktades med en vän som också hade appen och sen blev alla så imponerade att de två ljussabelskombattanter blev populärast på festen.

3. Bubbelplasten

För dig som ville trycka sönder bubbelplast, men inte gillade känslan av de faktiska plastbubblorna som går sönder.

4. Ficklampan

De första iPhonemodellerna saknade faktiskt ficklampa, vilket resulterade i den här halvdana appen som tände en vitskärm med maximal ljusstyrka på din telefon.

5. Doodle Jump

Ett spel som fortfarande tycks nå en viss publik, trots det ångestframkallande upplägget att bara hoppa högre och högre upp i all evighet.

6. Touch Hockey

Ett mycket simpelt airhockeyspel som ska ha cred för att det erbjöd multiplayermöjligheter på en och samma telefon. Alternativt om man ville spela mot sig själv.

7. Papperskorgen

Även detta ett otroligt enkelt spel som bara gick ut på att kasta papperstussar i en papperskorg. Det var så konstigt att någon bestämde sig för att göra ett spel av en aktivitet som är mer tillgänglig att ägna sig åt i verkligheten. Men man såg väl avundsjukt på framgångarna med bubbelplastappen och ville ha en del av den kakan.

8. I am rich

En app som fanns att köpa under 24 timmar och kostade 999 dollar. Bestod enbart av en tecknad ädelsten och om man tryckte på skärmen dök följande text upp: "I am rich, I deserve it. I am good, healthy and successful." Verkligen synd att de tog bort den så fort.

9. Handvärmaren

För dig som fryser mycket om händerna var denna app perfekt. Om man med perfekt menar den konstanta oron att överhetta sin telefon. Den fungerade nämligen på så vis att den gjorde själva telefonen varmare genom att hetta upp processorn, vilket kanske är helt ofarligt men det känns verkligen inte så.

10. Vinnaren i Telias tävling

Telia utlyste 2011 en tävling för att hitta Sveriges nästa appmiljonär. Vinnaren var tyvärr Pocket Pals, en app som dock känns extremt signifikativ för den här tidsperioden. Upplägget var att man tog en bild på en vän eller en fiende eller en människa man inte hade någon särskild relation till. Appen konverterade därefter bilden till en dansande docka vilket naturligtvis var väldigt skojigt att titta på.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-16 13:46