Hoppa till innehåll

10 jättekända skådespelare som ingen kan namnet på

Det finns skådespelare som man sett i mängder av filmer och serier, men som man ändå aldrig någonsin lyckas komma ihåg namnet på. Här är tio av de minst kända Hollywoodkändisarna vi har.

Han den där som är ganska lik den där andra killen

Foto: Getty Images

Den där andra killen man tänker på är komikern och skådespelaren Patton Oswalt. Detta är inte Oswalt. Detta är Oliver Platt och han har synts i allt ifrån Modern Family och Chicago Meds till X-Men First Class och nu senast The Bear.

Han från Batman

Foto: Getty Images

Fantastiskt underskattade David Dastmalchian fick sitt puttrande genombrott som karaktärsskådespelare i rollen som Jokerns maniskt skrattande lakej i The Dark Knight 2008. Hans säregna talang och utstrålning har tagit honom till så vitt skilda projekt som Prisoners och Blade Runner 2049. Nu krypande obehaglig i bioaktuella Stephen King-filmatiseringen The Boogeyman.

Vad fan var det han hette nu igen?

Foto: Getty Images

William Fichtner adderar krydda till filmer som Date Night, Elysium, The Dark Knight och många fler. De allra flesta tycks fortfarande känna igen honom från hans roll som Alex Mahone i Prison Break. Men hans namn sätter sig verkligen aldrig.

Man vet ju vad hon heter egentligen, men…

Foto: Getty Images

Ja man borde verkligen skämmas lite för att inte kunna namnet på Judy Greer, med tanke på hennes utmärkta prestationer i de nyare Halloweenfilmerna, i Ant-Man, Jurassic World, 13 snart 30 och väldigt mycket mer. Men det går bara inte att lära sig.

Ja det är ju hon!

Foto: Getty Images

Förlåt Kathryn Hahn, du är otrolig i Wandavision, Glass Onion, Bad Moms, Parks & Recreation och tusen andra grejer. Men man hoppas verkligen inte att ditt namn är svaret i en TP-fråga, för då är det tyvärr kört.

Han från de nya Star Wars-filmerna

Foto: Getty Images

Oscar Isaac gör så många olika typer av roller och är alltid intressant, men det kan vara så att det är just det som gör honom så svår att minnas namnet på. Han försvinner så fullständigt in i sina roller att skådespelaren blir uppslukad.

Ja, han!

Foto: Getty Images

Richard Jenkins är precis som resten av gänget på listan en bra skådespelare, men hans namn är så omöjligt att lägga på minnet att man glömt det igen när den här meningen är slut. Han är säkert inte så ledsen över det, utan kan stoltsera med ett CV bestående av The Shape of Water, Step Brothers, Cabin in the Woods, Dahmer, Kong: Skull Island och väldigt mycket mer.

Hm…

Foto: Getty Images

Du har sett honom i I faderns namn, The Town, The Usual Suspects, Inception och han heter en gång för alla Pete Postlethwaite. Frid över hans minne.

Hon från den där filmen

Foto: Getty Images

Cocaine Bear, The Americans, The Good Wife och Orphan borde verkligen ha jobbat in hennes namn, men man kan för allt i världen aldrig någonsin minnas att hon heter Margo Martindale.

Han pappan i den där serien!

Foto: Getty Images

Kanske känner man igen honom från Tredje klotet från solen, kanske från Dexter eller kanske som Winston Churchill i The Crown. Mannen som likt resten av gänget på listan blir så ett med sina rollfigurer att ingen någonsin lär sig hans namn. Vi talar förstås om John Lithgow.

Cafés digitala redaktör Jonas Strandberg är journalist, komiker och driver Stephen King-podden. Även en av Sveriges främsta Taylor Swift-experter.

Email: jonas@cafe.se
Credits
Foto: Getty Images:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.